GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

Bu dönem, ihtisas programlarının 16. dönemini icra edeceğiz. Geçen yedi yılda açtığımız iki yüze yakın programda onlarca hocamız yürüttükleri dersler, okuma grupları ve atölyeler ile bini aşkın genç ilim yolcusuna yön verdiler. Atölyelerimizin ürünleri, telif eserler olarak yayınlandı. Hepsinden güzeli, akademinin soğuk atmosferini dağıtarak, hayırda ortaklaşıp, Hak rızasını gözeterek bir bilimsel düşüncenin imkânını arayanların muhiti oldu İLEM İhtisas. Bu dönem de, İLEM İhtisas bünyesinde seçkin hocalarımız, özgün programlar ile lisansüstü eğitim alan genç ilim yolcuları için ufuk açıcı, birikim oluşturucu ve ürüne dönük bir dönem sunacaklar. Farklı akademik alanlardan ancak belirli odaklarda kümelenen lisansüstü öğrencileri bir araya getiren çalışma gruplarımız, katılımcıları ile etkileşim ve paylaşım içerisinde, birlikte üretmenin heyecanını yaşayacaklar.

Güz dönemi itibari ile Edebiyat, Felsefe, Hukuk, İktisat, İslam İlimleri, Sanat ve İletişim, Siyaset, Tarih, Toplum ve Yönetim çalışma gruplarımız;dersler, okuma grupları, atölyeler, sunumlar, çalıştaylar ve dizi seminerler ile zengin bir akademik dönem planladı.

Kitapçık içinde ayrıntılarını göreceğiniz programlarımızdan, lisansüstü çalışma yaptığınız alanda bir çalışma grubunun derslerine girerek, alanınızda derinleşebilir; okuma gruplarına katılarak, özgün yaklaşımları keşfedebilirsiniz. Disipliner sınırlardan bağımsız açılan atölyelere yetkinliklerinize göre katılım sağlayabilir, akademik üretimlerin bir paydaşı olabilirsiniz. Dönem içerisinde çalışma gruplarının ilan edeceği sunum ve dizi seminerleri takip etmeniz, ihtisas alanınızda güncel tartışmaları yakalamanızı sağlayacaktır.

Değerli hocalarımızın gayretleri ve ilim gönüllülerinin emekleriyle vücut bulan 2019 Güz Programımızın, genç ilim insanları için bereketli olmasını niyaz ediyoruz.

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DÖNEM EĞİTİM EĞİTİMCİ PROGRAM