GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

10 Mayıs 2021

İLEM’den Yepyeni Bir Yapılanma: Çalışma Merkezleri

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), İhtisas Komisyonu bünyesinde gerçekleşen faaliyetlerine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Felsefe-Bilim, Siyaset, Tarih ve Toplum başlıklarında 4 farklı çalışma merkezini kamuoyuna duyuruyor.

2012 yılında kurulan İhtisas Komisyonu ile Türkiye’de sivil akademik çalışmalara öncülük eden İLEM, Edebiyat, Eğitim, Felsefe, Hukuk, İktisat, İslam İlimleri, Sanat ve İletişim, Siyaset, Tarih, Toplum ve Yönetim başlıkları etrafında 11 farklı çalışma grubuyla onlarca akademisyeni bir araya getirmiş, 98 farklı hoca ve toplamda 286 programıyla 3000’i aşkın öğrenciye ilim yuvası olmuştur.

Çalışma grupları ile belirlenen odak noktalar kapsamında ders, okuma grubu ve atölye faaliyetlerinin yanı sıra dizi seminerler, sunumlar ve çalıştaylar gerçekleştirmiştir.

İLEM, 10 yılı aşkın süredir yaptığı İhtisas faaliyetlerini yeni bir yapılandırma ile daha da güçlendiriyor. Kurulacak Çalışma Merkezleri ile bu zamana kadar oluşan ihtisas birikimini daha ileri bir noktaya taşıyarak akademik ağını daha kuvvetli hale getirmeyi, tematik bilgi üretimini zenginleştirmeyi, dünyadaki güncel akademik-bilimsel gelişmeleri yakından takip etmeyi, kurduğu uluslararası akademik ağ ile Türkiye akademisi arasında bir köprü görevi icra etmeyi ve böylece akademi dünyasına yeni açılımlar getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca bu yeni yapı ile araştırmacılar için interdisipliner bir zemin oluşturulması ve yapıcı – eleştirel bir perspektif kazandırılması da hedeflenmekte.

İLEM’in faaliyet alanlarıyla uyumlu projeler geliştirecek olan Çalışma Merkezleri yeni projelerin de müjdecisi olacağa benziyor. Çalışma Merkezleri bünyesinde geliştirilen proje ve çalışmaların ise İLEM Yayınları’nı besleyen yeni çıktılar üretmesi bekleniyor.

Çalışma Merkezleri tanıtım filmini izlemek için tıklayınız.