GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

13 Nisan 2021

10. TLÇK için Başvurular Başladı!


İlmi Etüdler Derneği (İLEM), genç akademisyenlere çok yönlü iletişim ve tecrübe aktarım imkanı sağlayan 10. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ni (TLÇK) duyurdu.

İLEM yürütücülüğünde 3-6 Kasım 2021 tarihlerinde Konya'da gerçekleşecek olan kongre Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde; Konya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek. Lisansüstü çalışmalar yapan araştırmacıların katılabileceği kongrede bu yıl 16 ana başlık ve 85 alt başlık yer alacak.

Sosyal Bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve ulusal bir kongre olan TLÇK, ilk defa 2007 yılında Genç Akademisyenler Buluşması ismi ile yola çıkmış ve Disiplinler Arasılık/Disiplinler Ötesilik temasıyla beş yıl boyunca faaliyet göstermişti. 2012 yılından itibaren Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi olarak adlandırılan kongre, yolculuğuna sırasıyla Konya, Bursa, Sakarya, Kütahya, Isparta, Muş, Burdur, Malatya ve Kocaeli olmak üzere her yıl Anadolu’nun farklı bir ilinde devam etti.

Alan ve başlıkların bilim kurulu tarafından güncellendiği kongreye yüksek lisans, doktora öğrencileri veya yüksek lisans ve doktorasını son iki yıl içerisinde tamamlamış herkes başvuru yapabiliyor.

Türkiye’de yaşanan özgün akademik üretim sorununu aşmak için disiplinler arası yaklaşımları teşvik ederek ortak dil ve yöntem geliştirilmesine imkan sağlayan TLÇK’ya başvuru için özet son gönderim tarihi ise 30 Haziran 2021. Öte yandan tam metin son gönderim tarihi de 20 Eylül 2021 olarak belirlendi. Kongrede daha önceki yıllarda yapıldığı gibi kör hakemlik sistemi uygulanacak ve gönderilen özet ile tam metinler alanında uzman hakemler tarafından değerlendirilecektir.

Bununla birlikte bir gelenek haline gelen kongrede sunulan bildiriler, alanlarına göre ciltler halinde kitaplaştırılarak ilgililer ile buluşuyor. 2012 yılından itibaren kongrede sunulan bildiriler arasından 550 tanesi 27 cilt olarak İLEM Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Aynı şekilde 10. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’nde yer alan sunumların bilim dünyasına kazandırılması için kongre sonunda seçilmiş bildiriler de yine İLEM tarafından yayımlanarak araştırmacıların hizmetine sunulacak.

Kongreye katılım ücretsiz olup kongre boyunca katılımcıların konaklama ve yemekleri karşılanacak. Ulaşım ise katılımcıların kendilerine ait olacak. Ayrıntılı bilgi için www.tlck.org.tr adresini ziyaret edebilir ve sorularınızı bilgi@tlck.org.tr adresinden iletebilirsiniz.