GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

31 Temmuz 2023

12. TLÇK Başvuru Tarihleri Uzatıldı!

15-18 Kasım tarihlerinde Yalova'da gerçekleşecek 12. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi için başvurular 7 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldı. Bu yıl İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Yalova Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen kongreye önceki yıllardan farklı olarak genişletilmiş özet ile başvuru yapılabiliyor.

İLEM'in 2012’den 
beri yılda bir kez düzenlediği TLÇK bu kez Yalova’ya konuk oluyor. 15-18 Kasım tarihlerinde Yalova Üniversitesi’nde 12’incisi gerçekleştirilecek kongrede genç akademisyenler, bildirilerini akademik kamu önünde sunmak ve tartışmak üzere bir araya gelecek.

12. TLÇK, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde lisansüstü düzeyde çalışmalar yapan veya bu çalışmalarını son iki yılda tamamlamış olan araştırmacılara, çalışmalarını tecrübeli akademisyenler ve akademisyen adayları önünde sunarak fikir alışverişinde bulunma ve zenginleştirme ayrıcalığı sunmaktadır. Kongrede yer alan sunumların bilim dünyasına kazandırılması için kongre sonunda seçilmiş bildiriler İLEM tarafından yayınlanmaktadır.

Her yıl sosyal bilimlerin çeşitli alanlarına dair başlıkların yer aldığı kongrede, bu yıl 16 ana başlığın içerisinde 94 alt başlık yer almaktadır. Alan ve başlıklar her sene bilim kurulu tarafından güncellenmektedir.

· Kimler Başvurabilir?

Kongreye yüksek lisans, doktora öğrencileri veya yüksek lisans ve doktorasını son iki yıl içerisinde tamamlamış herkes başvuru yapabilir.

· Kongreye katılım ücretli midir ve katılımcılara ne tür imkânlar sağlanmaktadır?
Kongreye katılım ücretsizdir. Kongre boyunca katılımcıların konaklama ve yemekleri tarafımızdan karşılanmaktadır. Ulaşım katılımcıların kendilerine aittir ve herhangi bir destek sunulmaz.


ÖNEMLİ TARİHLER

Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi: 7 Ağustos 2023
Kabul Edilen Özetlerin İlanı:  28 Ağustos 2023
Kongre Programının İlanı:  2 Ekim 2023
Kongre Düzenleme Tarihi: 15-18 Kasım 2023
Tam Metin Son Gönderim Tarihi:  11 Aralık 2023
Seçilmiş Tebliğlerin Yayımlanması:  1 Temmuz 2024