GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

20 Haziran 2023

12. TLÇK için Başvurular Devam Ediyor!

İlmi Etüdler Derneği’nin 2012’den beri yılda bir kez düzenlediği Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK) bu yıl Yalova’ya konuk oluyor. 15-18 Kasım tarihlerinde Yalova Üniversitesi’nde 12’incisi gerçekleştirilecek kongrede genç akademisyenler, bildirilerini akademik kamu önünde sunmak ve tartışmak üzere bir araya gelecek.

Her yıl Türkiye’nin farklı bir iline konuk olan ve akademik gündem oluşturan ulusal nitelikteki kongre, bu yıl İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yalova Üniversitesi iş birliğinde düzenleniyor. TLÇK, sosyal bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacı taşıyor. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde lisansüstü düzeyde çalışmalar yapan veya bu çalışmalarını son iki yılda tamamlamış olan araştırmacılar kongreye başvurabiliyor. Genç akademisyenlerin çalışmalarını tecrübeli akademisyenler ve akademisyen adayları önünde sunma imkanı buluyor. Ayrıca bildiri sonrası oluşan müzakere ortamı fikir alışverişinde bulunma ve fikri zenginleştirme ayrıcalığı sunuyor. Sosyal bilimlerin çeşitli alanlarına dair her yıl farklı başlıklarda sunulan bildiriler, kongre sonrasında alanlarına göre ciltler halinde kitaplaştırılarak bilim dünyasına kazandırılıyor.

Nitelikli akademik çalışmaların artmasına katkı sunmayı hedefleyen kongreye kabul edilecek bildirilerin alan ve başlıkları her sene bilim kurulu tarafından güncelleniyor. Bu yıl kongre sosyal bilimler alanlarında 16 ana başlığın içerisinde 94 alt başlıkta şekillenecek.

Akademik gündemi canlandıran TLÇK, her yıl konuk olduğu şehrin gündemini de canlanıyor. Farklı şehirlerden gelen katılımcılar ile birlikte bir araya gelinen şehirde kültürel bir hareketlilik alanı oluşturuluyor; böylece Türkiye’nin farklı bir üniversite ve şehri tanıtılmış oluyor.

Genç Akademisyenler Buluşması (GAB)

TLÇK, ilk defa 2007 yılında Genç Akademisyenler Buluşması (GAB) ismiyle yola çıkan çalışmanın yeni formatı olarak on yıldır genç akademisyenleri bir araya getirmeye devam ediyor. 

12. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ne dair ayrıntılı bilgi için http://tlck.org.tr/ adresi ziyaret edilebilir.