GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

12 Ekim 2019

2019 – 2020 İLEM Eğitim Dönemi Açılış Konferansı Gerçekleşti

2019 – 2020 İLEM Eğitim Dönemi açılış programı Dr. Yusuf Alpaydın’ın, “Erken Modern Dönemde Osmanlı-İslam Bilimi ve Oxford Üniversitesi” başlıklı konferansla gerçekleşti.

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), her yıl eğitim programının ilk dersini bir açılış konferansıyla gerçekleştirmekte. Bu yılki açılış konferansı da Dr. Yusuf Alpaydın’ın “Erken Modern Dönemde Osmanlı-İslam Bilimi ve Oxford Üniversitesi” başlıklı konferansıyla gerçekleşti. Konferansa İLEM Eğitim Programına kabul edilen öğrencilerin yanı sıra akademi dünyasından birçok isim de dinleyici olarak katıldı.

Program, İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder ve İLKE Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş’un selamlama konuşmaları ile başladı. Selamlama konuşmalarının ardından sunumunu yapan Alpaydın, “Bu çalışmayı yaparken özellikle 17. yüzyıla yönelik yaparak Osmanlı'nın gerilemeye başladığı bir dönemde bile Oxford'da nasıl bir etkisi olduğunu görmeyi amaçladım. 13. yy. Paris Üniversitesi ile 11.-12. Bağdat Nizamiye medresesi arasındaki ilişkinin açık olduğunu, ancak 14. yy. sonrasında iki kültür arasında böyle bir ilişkinin bulunmadığı yönünde bir kanaat bulunuyor” diyerek bunu eleştiriye tabi tutacağını ifade etti. 

2019 – 2020 İLEM Açılış konferansı soru cevap faslından sonra Alpaydın’a hediye takdimiyle son buldu.

Konferans metnini okumak için lütfen tıklayınız.