GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Mayıs 2018

4. Uluslararası İLEM Yaz Okulu Gerçekleşti

İslam Dünyasında Düşüncenin Yeniden Üretimi: Metodolojik Yaklaşımlar teması ile 3-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen yaz okulu 11 farklı ülkeden 40'ı aşkın akademisyeni İstanbul’da bir araya getirdi.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası İLEM Yaz Okulu İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinden birçok akademisyene ev sahipliği yaparken bilginin yeniden üretimi konusu farklı disiplinlerden akademisyenlerin fikir paylaşımında bulunmasına imkan sundu.

İlmi Etüdler Derneği ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın organize ettiği programa Türk Hava Yolları, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi destek verdi.

Yaz okulunun ilk dersi İhsan Fazlıoğlu tarafından “İlke, Resim ve Dizge: İslâm Temeddününde Felsefe-Bilim İnşalarının Yapısal Çözümlenmesine Bir Giriş” başlığıyla gerçekleştirildi. Program kapsamında ayrıca Wael B. Hallaq ve Muhammad Akram Khan gibi önemli isimler tarafından da dersler verildi.

Lisansüstü düzeydeki akademisyenlerin katıldığı yaz okulu boyunca ayrıca 9 farklı atölye çalışması gerçekleştirildi ve katılımcılar çalışmalarını birbirleriyle paylaştılar.

Sosyal etkinliklerin de yer aldığı yaz okulu boyunca İstanbul'un tarihi eserlerinin ve boğazının gezildiği turlarda katılımcılar kültürel mirasımızı yakından temaşa etme imkanı buldu.