GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

16 Kasım 2019

48 farklı ülkeden 108 Akademisyen Trabzon'da Buluştu!

5. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi, İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde Trabzon’da gerçekleşti.

Kongrenin Açılış Programında İLEM Başkan vekili Dr. Taha Eğri, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf’un konuşmalarından sonra Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar “Sosyal Bilimler Nasıl Çalışmalı?” başlıklı açılış konferansını gerçekleştirdi.

İki gün süren kongrede sosyal bilimler alanında 16 farklı disiplinden 20 oturum düzenlendi. 48 farklı ülkeden Türkiye’ye gelen 108 araştırmacı program boyunca hem bildirilerini sundu hem de yaptıkları araştırmalar ile ilgili istişarelerde bulunma fırsatı yakaladı.

Katılımcılar programın üçüncü gününde ise Trabzon kültürel gezisi ile şehri tanıma fırsatı yakaladılar. Gezi kapsamında Trabzon Ayasofya Cami, Atatürk Köşkü, Trabzon Şehir Müzesi ve Boztepe durakları ziyaret edildi. Program Trabzon Eyof Parkında yenilen öğle yemeği ardından sona erdi.