GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

26 Ağustos 2023

7 tema etrafında 36 Dersin Yapıldığı Bursa Yaz Akademisi Atölyeler Tamamlandı

Bursa Yaz Akademisi Atölyeler programı 17 Temmuz - 27 Ağustos 2023 tarihleri arasında 7 tema etrafında 36 dersin icra edilmesi ile tamamlandı. İlmi Etüdler Derneği ve Bursa Yıldırım Belediyesi ortaklığında düzenlenen program katılımcıları 6 hafta boyunca alanında yetkin 32 akademisyenden ders alma imkanını yakaladı.

Modern bilimsel üretim geleneğinin ve onun araçsallaşmış insan, tarih ve toplum öğretilerinin açıklandığı bir zeminde dünya tarihine ve coğrafyamızın tarihine ilişkin doğru bir kavrayış oluşturmayı hedefleyen Bursa Yaz Akademisi Atölyeler, Bursa Yıldırım Medresesi’nde yüz yüze gerçekleştirildi.

Program vesilesi ile Bursa’da felsefeden sinemaya dünya tarihinden editörlüğe kadar uzanan bir çeşitlilikte akademik bir hareketlilik yaşandı. Türkiye Seminerleri, Kudüs Seminerleri, Dünya Tarihi: Yapısı ve Yazımı, Siyaset Siyasallık ve Toplum, Yazarlık ve Editörlük Okulu, İslam Düşüncesi Atölyesi, Sinema Atölyesi temalarında 7 atölye düzenlendi. Birden fazla atölye seçme fırsatı sunulan Bursa Yaz Akademisi Atölyeler’de katılımcılar akademisyenlerden çeşitli dersler aldılar, birebir tanışma ve verimli akademik tartışmalar yürütme imkanı buldular. Alana ilgili herkesin katılımına açık olarak düzenlenmesi yönüyle geniş bir katılımcı kitlesine hitap eden program ilgililerin yüksek istifadeleri ile son buldu.