GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

09 Kasım 2021

Fikir ve Hareket İncelemeleri Dizisi İlk Üç Kitabı Çıktı!

Fikir ve Hareket İncelemeleri dizisi bu alanda öne çıkan önemli başlıkların işlendiği 20 kitaplık serinin ilk 3 kitabı çıktı.

Üç ayrı temada hazırlanacak olan bu dizide 20. yüzyılda İslamcılık düşüncesi içinde etkili olmuş; dergiler, isimler, meseleler ile ilgili kısa inceleme kitaplarına yer verileceği belirtildi. İslamcılık düşüncesinin birikimini ve kapsamını ortaya koymak maksadıyla Lütfi Sunar & Büşra Bulut editörlüğünde yayımlanacak olan Fikir ve Hareket İncelemeleri dizisi, bu alanda sistematik olarak planlanmış ilk seri olma özelliği taşımakta olduğu vurgulandı. Kitaplar, her bir başlık özelinde akademik alanda ürünler vermiş isimler tarafından yazılacağının altı çizildi. 

Serinin ilk 3 kitabı şu şekilde sıralandı;

“Milli Görüş Hareketi Siyasal ve Toplumsal Dönüşümler” 

Türkiye siyasal tarihine ışık tutan “Milli Görüş Hareketi Siyasal ve Toplumsal Dönüşümler” kitabı Hüseyin Arslan tarafından kaleme alındı. Hareket’in ortaya çıkış süreci ve oluşturduğu siyasi partiler inceleniyor.

 “Ercümend Özkan - Entelektüel Bir Portre”

Türkiye’de İslamcılık akımının önde gelen isimlerinden Ercümend Özkan’ın hayat mücadelesini ve düşüncelerini ele almak üzere Kürşad Atalar’ın kaleme aldığı “Ercümend Özkan - Entelektüel Bir Portre” isimli kitap okuyuculara özgün bir çalışma sunuyor.

“Saatçi Musa- Entelektüel Bir Portre”

Muhammed Mustafa Bilgili tarafından kaleme alınan “Saatçi Musa- Entelektüel Bir Portre” kitabı Musa Çağıl’ın hayatını incelemekle birlikte siyasi ve toplumsal ilişkisini de ele alarak özgün bir çalışmayı okuyucuya sunuyor.

 

İncelemek ve satın almak için;

https://www.ilem.org.tr/milli-gorus-hareketi

https://www.ilem.org.tr/ercumend-ozkan

https://www.ilem.org.tr/saatci-musa