GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

26 Şubat 2020

“Geleceğin Türkiyesinde Dış Politika” Raporu Açıklandı

İLKE Vakfı’nın Geleceğin Türkiyesi Projesi kapsamında hazırladığı beşinci rapor olan Geleceğin Türkiyesinde Dış Politika, 25 Şubat Salı günü saat 10.00’da Şişli Grand Cevahir Hotel’de kamuoyuna sunuldu.

Çatı kuruluşumuz İlim Kültür Eğitim Vakfı (İLKE) tarafından 2018 yılında başlatılan ve 8 serilik bir rapor silsilesini oluşturan Geleceğin Türkiyesi Projesi, Türkiye’nin kritik meselelerine dair vizyoner önerilere imza atıyor.

Raporu, İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Güder, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çemrek ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi M. Hüseyin Mercan birlikte sundular.

Programın açılışında, İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Erdoğmuş da birer konuşma yaparak, hem raporu hazırlayan hocalara hem de emeği geçen herkese teşekkür ederek bu raporların geleceğin Türkiye’si için önemli bir vizyon sunduğunun altını çizdiler.

Raporda, yapılan analiz ve değerlendirmeler ışığında sunulan Geleceğin Türkiye’si için dış politika vizyonunda ortaya konulan temel ilkeler ve temel sabiteler yer aldı. Çok boyutlu-çok aktörlü, değer merkezli, yumuşak güç-sert güç dengesine dikkat eden, insani ve kalkınmacı diplomasi odaklı bir dış politikanın yanı sıra savunma sanayisi ve teknolojide bağımlılığın azaldığı bir dış politika vizyonunun olması gerektiğinden bahsedildi.

Geleceğin Türkiyesinde Dış Politika raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.