GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Mayıs 2024

İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi Yeni Adresinde Hizmetinizde!

Türkiye'de İslamcılık düşüncesinin gelişimine ışık tutan önemli bir merkez olan İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi, zengin içeriğiyle araştırmacıları yeni yerinde bekliyor. İçerisinde 393 dergi, 23.020 sayı, 794.402 makale/yazı ve 64.069 yazarın eserini barındıran kütüphane, İLEM'in ev sahipliğinde araştırmacılarına kapılarını açtı.

Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi başından beri üzerine çokça yazılan ve farklı yönleriyle konuşulan bir konu olmasına rağmen bu düşüncenin üretildiği, tartışıldığı ve yaygınlaştırıldığı dergiler pek çalışılmamıştır. İslamcı Dergiler Projesi (İDP), bu mühim boşluğu doldurmak üzere 1908-2010 yılları arasında yayınlanmış İslamcı dergileri gün yüzüne çıkarma ve inceleme hedefiyle 2013-2018 yılları arasında İLEM çatısı altında çalışmalarını sürdürdü. İslamcı Dergiler Projesi'nin önemli bir parçası olan kütüphane, Türkiye'de İslamcılık düşüncesinin üretildiği, tartışıldığı ve yaygınlaştırıldığı bir platform olarak dergilere odaklanıyor.

İLEM tarafından beş yıl boyunca yürütülen proje kapsamında, 1908'den günümüze kadar yayınlanmış İslamcı dergilerin matbu ve dijital kopyaları bir araya getirilerek İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi oluşturuldu. Bu kütüphane, İslamcılık düşüncesinin gelişim seyrini izlemek isteyen İLEM araştırmacılarına birincil kaynaklara erişme imkanı sunuyor.

İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi  İslamcı Dergiler Projesi’nin yanı sıra İslam Düşünce Atlası gibi alanında büyük önem taşıyan farklı kaynakları da bünyesinde bulunduruyor. İslamcılık düşüncesine dair yazıların basılı nüshalarını bulabileceğiniz İDP Sıtkı Türkan Dergi Kütüphanesi, İslamcılık alanında çalışan araştırmacıların önemli bir kaynağı olarak öne çıkıyor. İslamcılık araştırmalarını teşvik eden bu geniş kaynaktan yararlanmak için: Tıklayınız!

Adres : Kısıklı Mah. Tepelik Sk. No:2-4 Üsküdar, İstanbul - İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi