GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

17 Haziran 2022

İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi Yeni Yerinde Sizleri Bekliyor!

Bünyesinde 393 dergi, 23.020 sayı, 794.402 makale/yazı ve 64.069 yazarın eseri bulunan İDP Sıtkı Türkan Kütüphanesi, zengin içeriği ile şimdi yeni yeri İLEM’de araştırmacıları bekliyor. Randevu alarak ziyaret edilebilecek kütüphane; pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri hizmet verecek.

Türkiye’de İslamcılık düşüncesinin üretildiği, tartışıldığı ve yaygınlaştırıldığı bir mecra olarak dergilere yönelik çalışmaların oldukça az olduğu tespiti bu alanda bir çalışmanın gerekliliğini açığa çıkarmıştır. İslamcı Dergiler Projesi kapsamında dergilere yöneltilecek bütüncül bir bakış ile bu yayınların incelenmesi Türkiye’de İslamcılık düşüncesi bağlamında tartışılan konuları, kavramları ve özneleri derli toplu bir şekilde ortaya çıkarmıştır. İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından beş sene boyunca yürütülmüş olan İslamcı Dergiler Projesi bu amaçlar ile yola çıkmıştır. 1908’den günümüze kadar yayınlanmış olan İslamcı dergileri hem matbu hem de dijital olarak bünyesinde toplayarak kayıt altına alan İslamcı Dergiler Projesi kapsamında Sıtkı Türkan Kütüphanesi oluşturulmuştur. Türkiye’de İslamcılık düşüncesinin gelişim seyrini birincil kaynakların izinden takip etme imkânı sunan geniş kütüphane yeni yerinde araştırmacıların kullanımına açıldı.  

İslamcılık Düşüncesine dair yazıların basılı nüshalarını bulabileceğiniz İDP Sıtkı Türkan Dergi Kütüphanesi, İslamcılık Düşüncesi alanında çalışma yapan araştırmacıların birincil kaynaklara kolayca ulaşmasını sağlıyor. İslamcılık araştırmalarını teşvik eden bu geniş kaynaktan yararlanmak için: Tıklayınız!

 

İDP Sıtkı Türkan Dergi Kütüphanesi: Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Türbe Kapısı Sok. No:13 Üsküdar/İstanbul