GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

27 Ekim 2022

İLEM 2022 – 2023 Açılış Konferansı Gerçekleşti

İlmi Etüdler Derneği'nin (İLEM) akademik çalışmalarını sürdüreceği 2022-2023 faaliyet dönemi düzenlenen programla başladı.

14 Ekim Cuma günü Üsküdar'da Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki program İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Macit’in selamlama konuşması ile başladı.

Açılış konferansının eğitim programına kabul edilerek 1. Kademe öğrencisi olan 85 kişinin alacağı ilk ders olduğunu ifade eden Macit, şöyle konuştu:

"20 yıldır İLEM olarak çalışmalarımızı belirli ilkeler özelinde sürdürmeye gayret ediyoruz. Bunların en merkezinde nitelikli ve kamil bireyler yetiştirmek ideali söz konusu. Burada İslam'ın teklifini merkeze yerleştirmiş bireyler olmak ve aynı zamanda bu bireyleri yetiştirme noktasında bir çaba içinde olmaya gayret ediyoruz. Marshall Hodgson, 'İslam'ın Serüveni' kitabında, Ashab-ı Kiram'ı takdim ederken, onların 'İslam'ın teklifini iyi idrak eden ve o teklifi gerekli olan amele döküp onu hayatlarında temsil ederek, İslam'ı yeryüzünde çok kısa bir zaman diliminde Atlas Okyanusu'ndan Çin sınırlarına kadar ulaştırdığını' ifade eder."

Geçtiğimiz yıl 21. Dönem mezunlarının veren eğitim programının her yıl yeni öğrencileri ile gücünü arttırdığını ifade eden Macit, her düzeyde bilgi üretimi noktasında ulusal ve uluslararası boyutta gösterdikleri çabadan bahsetti.

Ardından İstanbul Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Güder, "Kurtuluş Teolojisi" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunum sonrasında İLEM eski başkanlarından ve İLKE Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yusuf Alpaydın, Süleyman Güder’e hediye takdimini gerçekleştirdi. Program fotoğraf çekimlerinin akabinde sona erdi.