GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

15 Ekim 2023

İLEM 2023-2024 Faaliyet Dönemi Açılış Konferansı İle Başladı

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) geleneğini sürdürerek 2023-2024 faaliyet dönemini düzenlenen Açılış Konferansı programıyla karşıladı.

14 Ekim Cumartesi günü saat 16:30’da Üsküdar Gençlik Merkezi’'nde gerçekleşen program İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri ve İLKE Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş’un selamlama konuşmaları ile başladı.

İLEM'in 20 yılı aşkın süredir sürdürdüğü lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim, proje ve ilmi faaliyetlerden bahseden Eğri, yeni faaliyet dönemini açmanın heyecanı içinde olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Bugün ayrıca İLEM Eğitim Programına dahil olarak aramıza katılan yeni öğrencilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim Programı’nda yapılan önemli değişikliklerle birlikte bu sene öğrencilerimizi daha yoğun daha öz biçimde bilgi ile irtibat kuran ve onu analiz eden bir içerikle karşıladık. Böylece yenilenen programın Eğitim Programı öğrencisine geleneği tanıma, günceli bilme, yaşadığı çağı idrak ederek kendi dünyasından çıkıp küresel dünyaya karşı bakış açısı geliştirebilme bakımından bir yön vereceğini ümit ediyorum.”

Geçtiğimiz yıl 22. dönem mezunlarının veren eğitim programın her yıl yeni öğrencileri ile gücünü arttırdığını ifade eden Eğri, İLEM’in yetiştirmek istediği bilim insanı profilinin, dünyayı anlayacak, analiz edecek, bunu tahkik edip buna nasıl yön vereceği hususunda bilgi üretimini gerçekleştirecek bir amaçlılık taşıdığının altını çizdi.

Ardından Prof. Dr. Ali Balcı, “Osmanlı Uluslararası İlişkileri: Bir Araştırma Ajandası” başlıklı konferansı verdi.

Katılımcıların sorularıyla verimli bir tartışma zeminine dönüşen soru-cevap faslı sonrasında İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri, Ali Balcı’ya hediye takdimini gerçekleştirdi. Program toplu fotoğraf çekimlerinin akabinde sona erdi.