GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

15 Temmuz 2019

İLEM 4. Yaz Akademisi Başladı

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) olarak Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın destekleriyle İstanbul’dan Anadolu’ya İlim Köprüsü olmak için bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz İLEM Yaz Akademisine 47 farklı üniversiteden, 65 lisans öğrencisi katılım sağladı. Yaz Akademisi Lütfi Sunar’ın “Türkiye'de Toplumsal Değişimin Çerçevesi: Devlet, Toplum ve Kurumlarbaşlıklı açılış dersi ile başladı.

İLEM Eğitim Komisyonu Başkanı Yunus Çolak’ın açılış konuşması ile başlayan program İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Güder, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan insanlara rahmet diledikten sonra İLEM için yaz akademisinin Anadolu’ya açılan kapı aynı zamanda Anadolu’daki genç bilim insanları ile de bir irtibat bağı olduğuna değindi. Güder’in konuşmasının ardından Mavera Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca, selamlama konuşmasında başından beri İLEM Yaz Akademisine severek destek verdiklerini ifade ettikten sonra vakıf olarak yürüttükleri faaliyetler değindi. İLKE Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş ise vakıf olarak yapmak istedikleri faaliyetlere ve Geleceğin Türkiye’si projesinde yapmış oldukları çalışmalara değindi.

Konuşmaların ardından Lütfi Sunar’ın “Türkiye'de Toplumsal Değişimin Çerçevesi: Devlet, Toplum ve Kurumlar” başlıklı açılış dersine geçildi. Konuşmasına “Toplum nasıl değişir?” sorusuna cevap arayacağını söyleyerek başlayan Sunar, Türkiye’de Toplumsal Değişim Çalışmaları, Sosyolojinin Değişimle İlgili Yaklaşımları: Tasnif Sorunu, Türkiye’de Toplumsal Değişim ve Modernleşmenin Ele Alınışı konularına değindi.

Açılış dersinin ardından, Mahmut Hakkı Akın, Sosyal Bilimlerin Yapısı seminer dersi ve tanışma toplantısı ile ilk günkü program sona erdi. 20 Temmuz'a kadar sürecek olan İLEM 4. Yaz Akademisinde seminer dersleri, sinema söyleyişi ve kitap tahlillerinin yanı sıra İstanbul’un tarihi yerlerine de geziler yapılacak.