GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

11 Haziran 2020

İLEM 5.Yaz Akademisi Başvuruları Başladı

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM) İstanbul dışında lisans eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik düzenlediği İLEM Yaz Akademisi yeni dönem başvuruları başladı.

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) olarak uzun yıllardır İstanbul’daki lisans öğrencilerine yönelik yürüttüğümüz eğitim programını İLEM Yaz Akademisi ile Anadolu’daki öğrencilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda İstanbul’da bir hafta sürede gerçekleştirdiğimiz programı bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolasıyla online olarak üç gün olarak yapıyoruz. Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde eğitimlerine 3 ve 4 sınıfta devam eden lisans öğrencilerini bir araya getiren İLEM; fikri, tarihi, sosyolojik, felsefi ve dini meselelere dair temel konuları konuşarak, Anadolu’dan genç ilim yolcularına ilmi & fikri birikim ve tecrübesini aktarmayı amaçlamaktadır. Bu sene beşincisi gerçekleştirilen programda farklı disiplinlerden hocaların vereceği dersler ve atölyeler ile sosyal bilimlerin bilgi üretme metodolojisine dair farkındalık oluşturmayı, İslam ilim ve düşünce geleneğini tanıtmayı ve akademideki güncel problemleri tartışmayı hedeflemekteyiz. 13- 15 Temmuz tarihler arasında gerçekleşecek programda dersler, atölyeler, söyleşi ve okumalar ile birlikte film, kitap ve makale kritikleri de gerçekleştirilecektir.

İstanbul’dan Anadolu’ya ilim, irfan ve hikmet köprüsü olmayı amaçlayan bu program ile ilgilenenleri İLEM Yaz Akademisine katılmaya ilmi ve fikri birikime sahip çıkmaya ve katkı sunmaya davet ediyoruz.

Programla İlgili Önemli Tarihler

Başvuru tarihi: 10 – 30 Haziran 2020
Kabul alanların ilanı: 5 Temmuz 2020
Program tarihi: 13 – 15 Temmuz 2020