GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

14 Temmuz 2021

İLEM 6. Yaz Akademisi “Sosyal Bilimlerde Teori ve Gerçeklik” Teması ile Gerçekleşti

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), 12-14 Temmuz tarihleri arasında Anadolu’daki lisans eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik İLEM 6. Yaz Akademisini gerçekleştirdi.

2002’den bu yana İstanbul’daki lisans öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenleyen İLEM, İstanbul’dan Anadolu’ya ilim ve hikmet köprüsü olma gayesiyle her yıl yaz aylarında İLEM Yaz Akademisi yapıyor. Program geçmiş yıllarda İstanbul’da yüz yüze olurken iki senedir koronavirüs salgını dolasıyla çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor.

Bu yıl düzenlenen programı 56 üniversite ve 30 farklı bölümden 130 öğrenci takip etti. Açılış konuşması ile başlayan eğitimde Ahmet Ayhan Çitil “Toplumu Kemâl veya Özgürlük Üzerinden Düşünmek!” başlıklı dersi, Mahmut Hakkı Akın “Sosyal Bilimlerin Yapısı”, İbrahim Halil Üçer “İslam Düşüncesinde Dönemler ve Problemler” başlıklı seminer derslerini gerçekleştirdi. Öte yandan Tekin Atmaca “Akademik Metin Okuma ve Çözümleme”, Eyüp Al & Gökhan Şener “Nostaljik Melankoli: In The Mood For Love” isimli atölyeler başta olmak üzere 12 farklı atölye düzenlendi. Ayrıca programda İslamın Bugünkü Meseleleri kitabının da tahlili yapıldı.

Seminer dersleri karşılıklı soru ve cevaplarla derinleşirken atölyelerde de karşılaşılan problemlere farklı perspektiflerden bakabilmenin önemi vurgulandı.

Üç gün süren program kapanış ve değerlendirmeler ile nihayete erdi.