GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

29 Eyül 2023

İLEM’den Katar’a Kurumsal Ziyaretler

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri ve Yönetim Kurulu Üyemiz M. Hüseyin Mercan ile İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar’ın yer aldığı heyet Katar’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Heyet, Katar’da ilk olarak T.C. Doha Büyükelçilisi Büyükelçi Dr. M. Mustafa Göksu makamında ziyaret ettiler. İLEM’in amaç ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verilerek çeşitli istişarelerde bulunuldu.

Ardından çeşitli üniversite ziyaretleri gerçekleştirildi. Georgetown University Qatar, Qatar University, Hamad Bin Khalifa University Center for Islamic Economics and Finance (CIEF), Hamad Bin Khalifa University’de bir çok akademisyen ile buluşuldu. Kurulan yakın temaslarda kurumlar karşılıklı bilgi alışverişi ve istişarelerde bulunarak ortak çakışma alanları üzerinde durdular.

İbn Haldun Centre for Humanities and Social Sciences, Al Jazeera Centre for Studies ve Center for Islamic Legislation and Ethics ise heyetin son durakları oldu. Sivil toplum kuruluşu olarak kurumların güncel çalışmaları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. İLEM’in modellenebilecek çalışma ve projeleri özelinde ortak çalışma imkanları üzerine konuşuldu.

Katar’da yoğun bir ziyaret süreci yürüten İLEM heyeti tanışıklık ağlarını geliştirerek uluslararası insan ve bilgi gücünü kuvvetlendirmeye devam ediyor.