GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

İLEM Eğitim Programı 2015-2016 Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı Belli Oldu

2002 yılından bu yana yürütmekte olduğu eğitim programı ile nitelikli ilim talebelerinin yetişmesine vesile olan İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ilmi, geleneğin birikiminden yorumlayarak, yeni bir hayat nizamı için gerekli bilgi ve birikimi oluşturmayı hedeflemektedir. Bu gaye ile uzun yıllar sürdürülen İLEM Eğitim Programı bu yıl 15. dönem mezunlarını veriyor.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında üç yıl süren İLEM Eğitim Programını tamamlayan öğrencilerin mezuniyetlerinin gerçekleştiği hem de kapanış konferansının icra edildiği bir kapanış ve mezuniyet programı düzenleniyor. Bu seneki Kapanış Konferansında edebiyatçı yazar Ali Haydar Haksal ''Kalemin, Sözün ve Yazmanın Sorumluluğu'' başlıklı konuşma gerçekleştirecektir. Konferansta sözü kayda geçirmenin ağır yükümlülüğünden, kalem sahiplerinin sorumluluklarından, peygamberlere gönderilen kitap ve sahifelere atıfla yazının ve kalemin öneminden bahsediyor.

Kalemin insana dönük hayat verici esrarengiz bir güce sahip olduğunu vurgulayan yazar, insanlık için bir karşılığı olacak anlamlı ve değerli sözlerin kayda geçirilmemesinin insanlık için bir yitik bir büyük kayıp olacağını ifade ediyor. İslam toplumunda âlimin kaleminin mürekkebinin şehidin kanından daha değerli görülmesinden hareketle kalem sahiplerinin kutlu konumlarını anlatacak olan yazar, kalem sahibi olanları başkalarından ayıran en önemli özelliğin sözü layıkıyla ve hakkıyla insanlığa sunmaları olduğunu söylüyor.

Yazmak eyleminin anlamlı bir yolculuk olduğunu değinen Haksal, bu anlamlı yolculuğa talip olanların bilinçli birer seçim yapmaları gerektiğini ve sorumluluklarının farkında olmalarının gerektiğini ele alıyor. Hemen her şeyin zaten varlık aleminde var olduğunu ifade eden Haksal, sözün de varlık aleminde; levhi mahfuzda var olduğunu kalem sahiplerinin ise sözü oradan çekip çıkaran ve insanlık ile paylaşarak yetki sahibi olan kimseler olarak yorumluyor.

Konferansın akabinde mûsikî dinletisi olup daha sonrada İLEM Eğitim Programı’ndan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri verilecektir.

İLEM Eğitim Programı 2015-2016 Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı 7 Mayıs 2016 Cumartesigünü saat 14:00'te Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.