GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

06 Eyül 2019

İLEM Eğitim Programı Başvuruları Başladı

Lisans öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğumuz İLEM Eğitim Programı 2019-2020 dönemi başvuruları başladı.

 

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) olarak lisans öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz İLEM Eğitim Programının yeni dönem başvuruları başladı.  Eğitim programı katılımcılara; insanı, toplumu ve dünyayı tanıyıp anlamalarını sağlayacak gerekli bilgi, bakış açısı, fikir ve metodlar ile ilmi çalışmalara yön verecek ahlâkî bir duruş kazandırmayı amaçlamaktadır.  

Program üç kademeden müteşekkil olup, ilk iki kademede dersler ve grup çalışmaları yer alırken üçüncü kademede atölye çalışmaları yer almaktadır. Katılımcılar iki kademe boyunca kademe dersleri ve grup çalışmalarına katılırken, üçüncü kademede de akademik ilgi alanları çerçevesinde bir atölye çalışmasına katılır ve atölye yürütücüsü nezaretinde akademik hayata hazırlanır. Bu süreç sonunda programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, İLEM Eğitim Programından mezun olur.

İLEM Eğitim Programında alanında uzman hocaların verdiği beşeri ve sosyal bilimler alanında kademe dersleri, haftalık okumalarla desteklenmekte ilmi donanımın yanı sıra özgün biçimde grup çalışmaları ve danışmanlar eşliğinde öğrencilerin şahsi yönelimlerine de rehberlik edilmektedir. Program, yalnızca yol göstermekle kalmayıp bu yolda öğrencilerine eşlik ederek geziler ve kamplarla uhuvvetli tartışma ve paylaşım alanlarına imkân sağlamaktadır.

 

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri başvurularını 3 Ekim tarihine kadar ilem.org.tr/egitim adresinden yapabilirler.

Önemli Not: Programa lisans ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri kabul edilecektir.