GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

04 Haziran 2023

İLEM Eğitim Programı 22. Dönem Mezunlarını Uğurladı

İlmi Etüdler Derneği’nin 2002'den bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü İLEM Eğitim Programı, bu yıl 22. dönem mezunlarını verdi. 2022-2023 Eğitim Yılı Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı, 3 Haziran Cumartesi günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde saat 17.00'de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gelenekselleşen ve her yıl heyecanla beklenen İLEM Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı’nda bu yıl "Bilgiyi Perdahlamak: Niyet ve Siyaset" başlıklı konferansıyla Ahmet Murat Özel’i ağırlandı. İLEM Eğitim komisyonu Başkanı Meryem Çapun, İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri, İLKE Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, İLKE Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Erdoğmuş’un selamlama konuşmaları ile başladı. Eğri konuşmasında, İLEM Eğitim Programı’nın 2002 yılından beri sürdürüldüğüne vurgu yaparak programın her geçen yıl kendini geliştirmeye devam ettiğini dile getirdi. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Eğri sözlerine şöyle devam etti: “3 yıl süren bu uzun süreci başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz; insanı, toplumu ve içinde yaşadığı dünyayı tanımak ve anlamak üzere bir bakış açısı ve birikim edindiler; bunun yanı sıra akademik makale yazımı, eleştirel düşünme ve yorumlama gibi yetkinlikler ile de kuşandılar. Mezunlarımız için lisansüstü eğitim süreçlerinde İLEM’de aldıkları eğitim güçlü bir dayanak olacaktır.”

Program, 3 yıllık kademe süreçlerini başarıyla tamamlayan ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için son ders mahiyetindeki konferans ile devam etti. Ahmet  Murat Özel, "Bilgiyi Perdahlamak: Niyet ve Siyaset" başlıklı konferansı verdi.

Konferansın ardından solist Abdulmecid İbrahim Şahin, kanuni Burak Kerem Çamyar ve neyzen Muhammed Emre Kahraman musiki dinletisi icra ettiler. Akabinde 3 yıllık uzun eğitim sürecini başarıyla tamamlayan iki öğrenci kürsüye davet edilerek İLEM Eğitim Programı süreçlerinden bahsettiği kısa birer konuşma gerçekleştirdiler.

Mezun öğrencilerin hazırladığı video gösterimi sonrasında öğrencilerin 3 yıllık emeğini onurlandıran törene geçildi. Tek tek sahneye davet edilen İLEM 22. dönem mezunlarına mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Coşkuyla süren mezuniyet törenine İLEM yönetim kademesinde yer alan üyeler, komisyonlar ve üyeleri, kademe öğrencileri ve mezun öğrencilerin ailelerinin yanı sıra ilgi programa katılım sağlayan ilgililer şahitlik etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Böylece her sene geliştirilerek sürdürülen ve artan bir ilgiyle takip edilen Eğitim Programı vesilesiyle İLEM, bu yıl öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadı. 2023-2024 Eğitim Programı yeni dönem başvurularının önümüzdeki aylarda açılacağını duyuran İLEM, tüm gayretiyle çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.