GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

01 Ekim 2022

İLEM Heyeti Tirana’da Gerçekleştirilen II. Balkan Çalışmaları Kongresi'de

İLEM heyeti, İLEM’in de ortaklarından olduğu II. Balkan Çalışmaları Kongresi'ne katılarak Arnavutluk'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Macit, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Köroğlu ve Dış İlişkiler Koordinatörü Binazir Haşimzade’nin katıldığı 16-18 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen II. Balkan Çalışmaları Kongresi Tirana’da gerçekleştirildi.


Fettah Efendi Derneği'nin düzenlediği, İLEM ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin paydaşlarından olduğu kongrede Abdulkadir Macit açılış konuşması yaptı.

Heyet ziyaretlerin ilkinde; New York Tirana Üniversitesi rektörü Erkan Erdemir ve Genel Sekreter Feridun Elgün ile bir araya gelerek karşılıklı olarak kurumların faaliyetlerinden bahsetti ve olası iş birlikleri üzerine istişarelerde bulundu.

İkinci ziyaret Albanian Institute of Islamic Thought and Civilization'a yapıldı. Dr. Faruk Borova ile Dr. Ardian Muhaj yer aldığı görüşmede İLEM'in eğitim, proje, yayın ve dış ilişkilere dair çalışmalarından bahsedilirken Enstitü'nün hali hazırda yürüttüğü projeler konuşuldu.

Heyetin bir sonraki ziyaret durağı ise Institute of Education, Heritage and Tourism (IETT) oldu. Başkan Ramiz Zekaj, YK üyesi Buron Kaceli ve koordinatör Anisa Hykaj'ın katıldığı görüşmede kurumlar arası iş birliklerinin nasıl artırılabileceği üzerinde duruldu.

Sonrasında Yunus Emre Enstitüsü'nün Tirana'daki şubesinde başkan Ömer Osman Demirtaş'ı ziyaret eden heyet Yunus Emre Enstitüleri'nin Balkanlarda yaptıkları çalışmalara dair bilgi edindi ve İLEM'in güncel çalışmalarından söz etme imkanı buldu.

 

Akabinde Tiran'da Minber Araştırmaları Merkezi Başkanı Ferid Piku ile yemekli bir toplantıda görüşen İLEM Heyeti yapılabilecek ortak çalışmalar üzerine istişarelerde bulundu. 

İLEM heyetinin son durağı ise Ardhmeria Cultural Association oldu. Ziyarette Sabaudin Jashari ile görüşen heyet, kurumlar arası iletişimin artırılması ve ortak faaliyetler üzerine görüştüler.

Çeşitli iş birlikleri ve projelerin ilk adımları sayılabilecek ziyaretler böylece tamamlanmış oldu.