GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

06 Şubat 2020

İLEM İhtisas 2020 Bahar Dönemi Başvuruları Başladı!

İLEM’in lisansüstü öğrencilerine yönelik düzenlediği İhtisas Programı 2020 Bahar dönemi başvuruları başladı. İhtisas Programı ile farklı üniversitelerden ve farklı disiplinlerden araştırmacılar bir araya geliyor. Geçen yedi yılda açtığımız iki yüze yakın programda onlarca hocamız yürüttükleri dersler, okuma grupları ve atölyeler ile bini aşkın genç ilim yolcusuna yön verdiler. Atölyelerimizin ürünleri, telif eserler olarak yayınlandı.

2020 Bahar dönemi itibari ile Edebiyat, Felsefe, Hukuk, İktisat, İslam İlimleri, Sanat ve İletişim, Siyaset, Tarih, Toplum ve Yönetim Çalışma Gruplarımız; dersler, okuma grupları, atölyeler, sunumlar, çalıştaylar ve dizi seminerler ile zengin bir akademik dönem planladı.

Programda yer alan dersler; katılımcıların daha hususi alanlarda derinlemesine analizler ve yorumlar yapmasını mümkün kılacak muhtevalara sahiptir. Eleştirel bir bakış kazandırmak ve neticesinde nitelikli birikimlerin vücuda gelmesini sağlamak, bu derslerin başlıca gayesidir. Okuma grupları; kendi devrinin ve devrimizin klasik isim ve eserleri çerçevesinde oluşturulmuş ilmi birikimin anlaşılmasına, tahlil edilmesine ve mümkün mertebe günümüze aktarılmasına olanak sağlayan ve bu konudaki boşluğu doldurmayı hedefleyen bir çalışmadır. Atölyeler ise mevcut ilmi birikimi günümüz şartlarında derinlemesine analiz edebilme ve buna müteakip nitelikli ürünler ortaya koyabilmeyi amaçlamaktadır.

Bilgiye ulaşma, bunu bir değerler sistemi etrafında üretme/şekillendirme ve paylaşma gibi temel kaygılarla oluşturulan İLEM İhtisas Programı, sosyal bilimler alanında kuşatıcı bir perspektifin yanı sıra özgün alternatifler sunuyor ve yeni dönem katılımcılarını bekliyor.

Başvurular 22 Şubat 2020 tarihine kadar http://ilem.org.tr/ihtisas/ adresinden online olarak alınacaktır.

 

Değerli hocalarımızın gayretleri ve gönüldaşlarımızın emekleriyle vücut bulan 2020 Bahar Programımızın, genç ilim insanları için bereketli olmasını niyaz ediyoruz.