GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

24 Nisan 2018

İLEM İhtisas Programı Güz 2013 Başvuruları Başladı

İlmî geleneğimizi sürdüren ilim adamlarının yetişmesine zemin oluşturarak insanlığın sorunlarına kalıcı çözümler üretmek gayesiyle 2002 yılında yola çıkan İlmi Etüdler Derneği (İLEM), her geçen gün artan ilmî faaliyetleri ve zenginleşen ders içerikleriyle istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. On yılı aşkın süredir devam eden ‘İLEM Eğitim Programı’ ve ilk uygulaması 2012 Bahar döneminde başlayan İLEM İhtisas Programı, İlmi Etüdler Derneği’nin ilim dünyamıza sağlamayı düşündüğü katkılara yönelik önemli bir aşamayı teşkil etmektedir.

İhtisas Programı bünyesinde yürütülecek derslerle farklı meselelerde eleştirel ve yapıcı bir bakışın geliştirilmesi ve buradan hareketle belli birikimlerin oluşturulması; okuma grupları ile alanlarında önemli çalışmalara imza atmış kişiler ve klasik eserler merkeze alınarak okumalar yapılması ve bu çerçevede oluşturulan temel ilmî birikimin günümüz ilim dünyasına aktarımının sağlanması amaçlanmaktadır. Benzer şekilde atölye çalışmaları ile de bu meselelerin uzun vadede, derinlemesine düşünülmesi, tartışılması ve neticesinde ilmî çıkarımlarda bulunulması amaçlanmaktadır.

Alanında yetkin isimlerin yürüteceği ve yine alanın ilgilileri tarafından takip edilen/edilebilecek olan İhtisas Programı, 2013 Güz Dönemi için hazırlanan nitelikli içeriğiyle siz değerli katılımcı adaylarının ilgisine sunulmuştur.