GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

17 Temmuz 2023

İLEM ile Bursa Yıldırım Belediyesi İş Birliğiyle Bursa’da Yaz Akademisi Şöleni

İlmi Etüdler Derneği ve Bursa Yıldırım Belediyesi ortaklığında düzenlenen iki ayrı Yaz Akademisi programı ile bu yaz Bursa’da felsefeden sinemaya dünya tarihinden editörlüğe kadar uzanan bir çeşitlilikte akademik bir şölen yaşanacak. 
İLEM’in yürütücülüğünde Bursa Yıldırım Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen iki ayrı
program Bursa Yıldırım Medresesi’nde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Yaz Akademisi Atölyeler başlığı ile duyurulan program kapsamında 17 Temmuz - 27 Ağustos 2023 tarihleri arasında 7 tema etrafında 36 ders yapılacak. 6 hafta sürecek program alana ilgili herkesin katılımına açık olarak düzenleniyor. Alanında uzman akademisyenlerden ders almak, tanışmak ve bu akademik hareketliliğin bir parçası olmak için katılımcılara birden fazla atölyeye katılım imkanı da sunuluyor.

Bununla birlikte İLEM’in her yıl yaz aylarında düzenlediği İLEM Yaz Akademisi bu kez lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerini Anadolu’dan Bursa’ya davet ediyor. 21-25 Ağustos tarihleri arasında bir hafta boyunca Bursa’da öğrencilerin ağırlanacağı Bursa Yaz Akademisi programı çeşitli seminer dersleri, kitap ve film kritikleri ve kültür gezilerini içeriyor. 3 yıl süren İLEM Eğitim Programı’nın Anadolu’daki öğrencilere yönelik olarak hazırlandığı Yaz Akademisi boyunca konaklama ve yemek ücretleri Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanacak. Ulaşım masrafları ise katılımcılara ait olacak. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl başvurularda deprem bölgesinden gelecek öğrencilere öncelik tanınacak. Programa 28 Temmuz 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Detaylı bilgi için ilem.org.tr adresi ziyaret edilebilir ya da İLEM'in @ilmietudler sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.