GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

26 Mayıs 2021

ILEM Istanbul Talks Serisi Devam Ediyor


ILEM Istanbul Talks’da merakla beklenen ikinci program gerçekleşti!

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM) Nisan ayında başlattığı ILEM Istanbul Talks’ın ilk konuğu İngiltere’nin en önemli 100 entelektüeli arasında gösterilen Ziauddin Sardar olmuştu. Merakla beklenen ikinci programın konuğu ise Andrew F. March oldu.

“The Rule of the People and Islamic Thought” başlığıyla düzenlenen konuşma 20 Mayıs 2021 tarihinde 21:00’da İLEM TV üzerinden canlı olarak izleyici ile buluştu.

Oğuzhan Göksel moderatörlüğünde gerçekleşen programda egemenlik, yönetim ve İslam Düşüncesi’ndeki karşılıkları gibi temel meselelere değinildi.

***

Andrew F. March: Massachusetts Amherst Üniversitesinde çalışmalarına devam eden Andrew March, siyaset felsefesi, İslam hukuku ve siyaset düşüncesi, din ve siyaset teorisi, batı-dışı siyaset teorileri gibi konularda araştırmalarını yürütmektedir. Eserleri: Islam and Liberal Citizenship, The Caliphate of Man.

Oğuzhan Göksel: Marmara Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. Batı dışı toplumların modernleşmesine dair yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekmektedir. Turkey’s Relation with the Middle East adlı kitabı Springer Yayınlarından çıktı.

Programı izlemek için: