GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Mayıs 2018

İLEM Mensupları Bir Araya Geldi

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), 6 Ocak Cumartesi günü 2. Mezunlar ve Mensuplar Buluşması’nda bir araya geldi. İLEM’in kurulduğu günden bu yana yolu İLEM’den geçen ilim yolcularının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen program, Ercan Şen’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İLEM Mezunlar ve Mensuplar Komisyonu Başkanı Abdülkadir Macit’in selamlama konuşmasının ardından Başlangıcından Günümüze İLEM videosu ile devam etti.

Sonrasında İLEM Başkanı Süleyman Güder katılımcılara hitap etti. 16 yıldır birlikte yürüdükleri dostları, arkadaşları, hocaları ve öğrencileri ile bir arada olmanın heyecanını, sevincini idrak ettiklerini dile getiren Güder, sevinçlerinin asıl sebebinin “aynı fikriyat aynı mefkure etrafında toplanan ve aynı heyecanı paylaşan dava arkadaşların ve uzun soluklu ilim yolculularının bir araya gelmesi” olduğunu belirtti. Güder, Mensubiyet’in mesuliyetle doğrudan bir ilişkisi olduğunu dile getirirken “Bizler İLEM mensubu olarak, bir kul olarak, eşref-i mahluk olarak Türkiye’deki hatta dünyadaki tüm Müslümanlara hatta ve hatta tüm insanlığa karşı sorumluluklarımız var.” dedi. Son olarak mensuplarla ilişkilerin daha sıklaşması ve artması için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Süleyman Güder’in ardından İLEM’in eski başkanlarından Lütfi Sunar ve Yusuf Alpaydın katılımcılara hitap ederek duygu ve düşüncelerini paylaştılar. İLEM’in hangi şartlarda ve nasıl kurulduğunu ve İLEM’e dair kendi tecrübelerini anlattılar.

İLKE Mütevelli Başkanı Davut Şanver, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Başbakan Danışmanlarından Mustafa Şen de İLEM’in misafirleri olarak katıldıkları programda mensuplara hitap ettiler.

Program İLEM mensuplarının duygu ve düşüncelerini paylaşması ile devam etti. Bu hususta İLEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Rahile Kızılkaya ve İbrahim Halil Üçer, Mardin Artuklu Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Ziya Polat ve Kamuran Gökdağ ile Merve Akkuş katılımcılarla İLEM’e dair duygularını paylaştı. İLEM Mezunlar ve Mensuplar Komisyonu 2018 Başarı ödülü BİLHİKEM derneğine verildi. Ödülü mensuplardan ve dernek üyesi Ramazan Turgut aldı.  Program Fatih Tok’un duasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile nihayete erdi.