GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

26 Nisan 2022

İLEM Yayınları’ndan Üç Yeni Kitap Daha

Günden güne büyüyen İLEM Yayınları nisan ayında da okurlara yeni kitaplarını duyurdu. Raflarına üç eser daha ekleyen İLEM Yayınları nitelikli kitapları okurları ile buluşturmaya devam ediyor.

Yeni Bakışlar

Lütfi Sunar ve Büşra Bulut’un editörlüğünü üstlendiği “İslamcılık Araştırmalarında Yeni Bakışlar” kitabında İslamcılık alanında çalışan isimler tarafından hazırlanmış, birbirini destekleyen ve/veya şerh eden, teorik tartışma yürüten altı başlık bulunuyor. İslamcı düşüncenin son zamanlarda öne çıkan tartışmalı meseleleri üzerine güncel literatürü takip eden bu altı başlığın çalışmalara katkı sunması ve yeni tartışmalar açması hedefleniyor.

Eseri incelemek için: Tıklayınız!

Fikir Hareket

İLEM Yayınları’nın 2021 yılında duyurduğu Fikir Hareket serisinde bu zamana kadar üç kitap yayınlanıştı. Emrin Çepi’nin kaleme aldığı “Mücadeleciler ve Yeniden Milli Mücadele Dergisi” ve Kurtuluş Öztürk’ün kaleme aldığı “Halil Hâlid: Antiemperyalist Bir Osmanlı Aydını” kitaplarıyla bu sayı Nisan ayında beşe çıktı.

Yeniden Milli Mücadele

Emrin Çebi’nin kaleme aldığı “Mücadeleciler ve Yeniden Milli Mücadele Dergisi” eserinde, kendisinden sonraki örgütlenme biçimlerini de etkileyecek olan Mücadele Birliği ve birliğin yayını olan Yeniden Milli Mücadele dergisi inceleniyor. Bilindiği üzere, 1970’lerin en önemli dergilerinden biri olan Yeniden Milli Mücadele dergisi buğundan bakıldığında milliyetçi çizgiden İslamcı çizgiye geçişin tonlarını içinde barındırmaktadır.

Eseri incelemek için: Tıklayınız!

Antiemperyalist Bir Osmanlı Aydını

Kurtuluş Öztürk, Fikir Hareket serisi kapsamında akademisyen, gazeteci, parlamenter ve diplomat olarak yurt içi ve yurt dışında önemli vazifeler üstlenmiş çok yönlü bir Osmanlı entelektüeli olan Halil Halid’e yöneliyor.

Bu çalışma ile, Halid’in Cambridge Üniversitesi’ndeki uzun hocalık deneyimi (1897-1911), İngiliz ve Avrupa siyaseti konusunda döneminin en yetkin isimlerden biri olması ve ayrıca Cezayir, Sudan, Mısır ve Hindistan’ı içine alan geniş bir coğrafyada yürüttüğü çalışmaları sebebiyle İslam dünyasına da ışık tutmaktadır.

Eseri incelemek için: Tıklayınız!

Serinin diğer kitapları ise şöyledir:

"Saatçi Musa: Entelektüel Bir Portre"

"Milli Görüş Hareketi: Siyasal ve Toplumsal Dönüşümler"

"Ercüment Özkan: Entelektüel Bir Portre"