GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

01 Nisan 2021

İLEM’de Genel Kurul Heyecanı

2002’den bu yana eğitim programları, dersler, çalıştaylar, seminerler, yayınlar, projeler başta olmak üzere geniş bir alanda ilmi çalışmalar yürüten İLEM, Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Salgın şartları dolayısıyla sınırlı katılımcı ve mesafe-maske-hijyen kuralları dikkate alınarak 31 Mart akşamı dernek binasında yapılan programa İLEM yönetim kurulu, dernek üyeleri, İLKE mütevelli heyeti, İLKE yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İLEM Yönetim Kurulu başkanı Abdulkadir Macit’in açılış konuşmalarıyla başlayan genel kurulda Macit, katılımlarından ötürü teşekkürlerini sundu ve İLEM’de yapılan çalışmalara dair kısa bir sunum gerçekleştirdi. Macit konuşmasında, “Şimdiye kadar dernek çalışmalarına büyük fedakarlıklarla katkı sunan bir önceki başkanlarımız Süleyman Güder’e, Lütfi Sunar’a ve Yusuf Alpaydın’a çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulunda emek veren herkese şükranlarımı ifade ediyorum. Yeni dönem için de dualarınızı bekliyorum.” dedi.

İLEM’e desteklerinden ötürü İLKE Mütevelli Heyetine ve İLKE Vakfına da teşekkür eden Macit, konuşmasında üç yıllık eğitim programının kesintisiz sürdüğünü, projelerin kararlılıkla devam ettiğini, salgın koşullarına rağmen çalışmaların pek çok sahada artarak devam ettiğini vurguladı. “Özellikle son bir yılda İLEM TV, İLEM Podcast gibi açılımlarla dijital alanda söylem üretmeye çalışıyoruz.” diyen Macit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzyüze eğitim ve buluşmalar gerçekleştirmeyi özlüyoruz ancak içinde bulunduğumuz şartlar artık bizi İstanbul dışında, bilhassa Anadolu’da ve yurt dışında ilmi çalışmalara ilgi duyanlara da ulaşmayı zorunlu kılıyor. Bu anlamda, projelerimiz, yayınlarımız, dergilerimiz dışında eğitim faaliyetlerimizi de herkesin erişimine açmış bulunuyoruz. Summer School’un yanında bu ay ilk defa başlattığımız İLEM İstanbul Talks gibi faaliyetlerle uluslararası etkinliklerimizi artırıyoruz. Şimdi yeni yönetim kurulumuzla beraber mevcut çalışmaları güçlendirmek ve yeni alanlar inşa etmek istiyoruz. Bu anlamda herkesten desteklerini esirgememesini bekliyoruz.”

Katılımcılar arasında söz alan bir önceki başkan Süleyman Güder, yeni yönetime başarı dileklerini iletti ve yönetim kadrolarında şimdiye kadar desteklerini sunan herkese isimlerini anarak teşekkür etti. İLKE Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş da konuşmasında kurumsal yapılardaki sürekliliğe ve yönetim değişse bile çalışmaların hız kazanarak sürmesine vurgu yaptı.

Programda ayrıca İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar da bir konuşma yaparak emeklerinden dolayı eski yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini ve yeni yönetime başarı dileklerini iletti. Sunar, 2002’den bu yana ilmi çalışmalarda İLEM’in çok saygın bir konumu olduğunu ve bunun güçlenerek devam edeceğine inandığının altını çizdi.

Genel kurulda, divanın oluşturulması, tüzük değişikliğinin oylanması, raporun ve mali bütçenin okunmasının ardından yeni yönetim kurulu seçildi. Diğer katılımcıların duygu ve düşüncelerini ifade etmesi ve ardından yönetim kurulunda emek verenlere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

**

İLEM Yeni Yönetim Kurulu

Abdulkadir Macit (Başkan)

Ahmet Köroğlu

Arife Gümüş

Asiye Şahin Bulut

İbrahim Halil Üçer

Hüseyin Önal

Latif Karagöz

Meryem Çapun

Talha Erdoğmuş

Yunus Çolak