GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

İLEM’den Anadolu’ya İlim Köprüsü

İstanbul’dan Anadolu’ya İlim Köprüsü; İlmi Etüdler Derneği (İLEM) İstanbul dışında lisans eğitimlerine devam eden öğrencileri İstanbul’da buluşturacak.

İLEM uzun yıllardır İstanbul’daki lisans öğrencilerine yönelik yürüttüğü eğitim programını bir hafta sürecek İLEM Yaz Akademisi ile Anadolu’daki öğrencilere açacak.

Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinde eğitimlerine 3 ve 4. sınıfta devam eden lisans öğrencilerini bir araya getirecek olan programla İLEM; fikri, tarihi, sosyolojik, felsefi ve dini meselelere dair temel konuları konuşarak, Anadolu’dan gelecek ilim yolcularına ilmi ve fikri birikim ve tecrübesini aktarmayı amaçlıyor.

İLEM, günümüz meseleleri karşısında İslam Düşüncesi teması ile birincisinin gerçekleştireceği programda farklı disiplinlerden hocaların vereceği dersler ile tarih ve topluma dair bir kavrayış kazandırmayı, İslam ilim ve düşünce geleneğini tanıtmayı ve güncel problemlere karşı farkındalık kazandırmayı hedefliyor.

49 farklı üniversiteden 268 başvuru yapılan İLEM Yaz Akademisi’ne, kontenjan çerçevesinde 30 farklı üniversiteden 93 öğrenci kabul edildi.

İhsan Fazlıoğlu’nun, Ne Yapmalı? Bedel, Bakış ve Süreklilik başlıklı konuşması ile açılış dersi gerçekleştirilecek olan İLEM Yaz Akademisi 17 – 24 Temmuz tarihleri arasında İLEM’de gerçekleşecek.

Yaz akademisi kapsamında ayrıca seminer dersleri, kitap tahlilleri, şehir gezileri ve sinema kritikleri alanında uzman isimlerin öncülüğünde gerçekleştirilecek.