GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

03 Eyül 2020

İLEM’den Kurumsal Ziyaretler

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Macit ve beraberindeki heyet kurumsal ziyaretler kapsamında İstanbul, Ankara ve Konya’da 1- 3 Eylül 2020 tarihlerinde çeşitli görüşmeler yaptı. İLEM’deki başkan değişikliği vesilesi ile yapılan ziyaretler kapsamında kurumlar arası müzakereler ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak iş birlikleri görüşüldü.

İstanbul’da yapılan görüşmelerde Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Köroğlu ve Latif Karagöz ile Genel Sekreter Yusuf Temizcan ve Lisansüstü Eğitim ve Etkinlikler Koordinatörü Burak Yuvalı da yer aldı.

İstanbul’daki ilk ziyaret Islamic Cooperation Youth Forum (ICYF) Başkanı Taha Ayhan ile gerçekleşti. “International ILEM Summer School” özelinde yapılan görüşmede yeni iş birlikleri de görüşüldü. İkinci ziyaret ise, IIFSO Genel Sekreteri Enes Yalman ile oldu. Yapılan ziyarette, Enes Yalman’a yeni görevlerinden dolayı hayırlı olsun temennilerinde bulunuldu ve ayrıca IIFSO ile birlikte yeni faaliyetler gerçekleştirilmesinin güzel olacağına kanaat getirildi. İstanbul’daki son ziyaret ise Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca ile yapıldı. Ziyaretin gündemi de kurumlar arasında ortak yürütülen iş birlikleri ve projeler oldu.

Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Halil Üçer ve Ahmet Köroğlu ile Genel Sekreter Yusuf Temizcan’ın da eşlik ettiği ziyaretlerin ikinci aşaması ise Ankara’da sürdürüldü. Ankara’daki ilk ziyaret Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile gerçekleşti. Bu görüşmede ortak iş birliğinin devamlılığı ve yeni projeler değerlendirildi. Ankara’daki ikinci ziyaret İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez ile oldu. Kendisiyle çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu.

Ziyaretlerin üçüncü günü ise Konya’da devam etti. Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ercan Uslu ile gerçekleşen görüşmede İslam Düşünce Atlası çalışması başta olmak üzere çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhiddin Okumuşlar ziyaret edildi ve Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK) bağlamında iş birliği imkanları konuşuldu.