GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

17 Temmuz 2019

İLKE, Çalışmalarını Vakıf Olarak Sürdürecek

Yaklaşık kırk yıllık bir gelenekten gelen ve birçok hayır kuruluşunun öncülüğünü yapan İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği çalışmalarını artık vakıf şemsiyesiyle yapacak. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, gerekli hukuki sürecin tamamlanmasıyla kurulmuş oldu.


İslami ve insani değerleri yaşamak ve yaşanmasına vesile olmak gayesiyle kurulan ve bünyesinde Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) gibi dernekleri bulunduran İLKE Vakfı, çalışmalarında bundan sonra da aynı gayeyi devam ettirecek.


Tescil edilerek kuruluşu tamamlanan İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Doç. Dr. Lütfi Sunar yürütüyor. Faaliyetlerinde ve uyguladığı projelerde daima insana ve İslam’a hizmet etme hedefini gözeten, kuşatıcı ve kapsayıcı olmayı şiar edinen İLKE Vakfı, bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetleri koruyarak daha etkin olmayı planlıyor.


Dernek Faaliyetlerini Vakıf Olarak Yürütecek


Yeni kurulan İLKE Vakfı, daha önce İLKE Derneği bünyesinde yürütülen Geleceğin Türkiyesi projesi başta olmak üzere Gündem Konuşmaları ve araştırma yayın faaliyetlerini devam ettirecek. Sivil toplum kuruluşlarına yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetleri yürüten Kurumsal Yönetim Akademisi (KYA) ve İslam iktisadına yönelik faaliyetlerine devam eden İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) da İLKE Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.


İLKE Vakfı web sitesini www.ilke.org.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz.