GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

İLKE Derneğinin Geleneksel Bayramlaşma Töreninde Gönüldaşlarımızla Buluştuk

Çatı kuruluşumuz olan İLKE Derneği tarafından düzenlenen ve her bayram gönüldaşların bir araya geldiği gleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Dostlukların pekiştiği ve samimiyetle açılan kucakların birbirleriyle kavuştuğu geleneksel bayramlaşma töreninde kardeş kuruluşlarımız olan YEKDER, İGİAD ve çatı kuruluşumuz olan İLKE Derneğinden kardeşlerimizle bir araya geldik.

İLKE Derneği merkezinde gerçekleştirilen geleneksel bayramlaşma töreni YEKDER Ev Okulu Öğrencisi Tahsin Alpaydın’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ev sahibi olarak ilk konuşmayı İLKE Yönetim Kurulu Başkanı Davut Şanver gerçekleştirdi. Şanver konuşmasında idrak ettiğimiz bu kutsal günlerin anlam ve önemine vurgu yaptı. Bu günlerde edilecek olan duaların ümmetimiz için iyi günlere vesile olması temennisi ile konuşmasına devam eden Davut Şanver Ramazan bayramı sevincinin yaşanması gerektiğini belirtti. Şanver “Müslüman beldelerinin çoğu ne yazık ki güvensiz hale gelmiştir. Biz Müslümanlar olarak ümmetimizin yaşadığı beldelerin güvenli hale gelmesi için idrak ettiğimiz bu bayramın hemen akabinde elimizi taşın altına koymalı ve gerekli çalışmaları yürütmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Şanver’in konuşmasından sonra söz alan İlmi Etüdler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder ise yeni devir aldıkları yönetimle idrak ettikleri ilk bayram olduğunu belirterek sözlerine başladı. Güder konuşmasında İslam âleminin zor sınavlar verdiğine de değinerek, bayramlar gibi kardeşliğin ve dostluğun arttığı zamanlarda ümmet kardeşliğinin pekişmesi için daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. Güder İLEM’in gayesine de vurgu yaparak çevremizde yaşanan problemlere kuşatıcı çözümler bulmanın ehemmiyetine vurgu yaptı ve bu yönde çalışmalara İLEM’in hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

İLKE Derneği Geleneksel Bayramlaşma Töreninde İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Alpaydın da Mübarek Ramazan Bayramının anlam ve ehemmiyetine vurgu yaparak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Bayramlaşma törenine katılan tüm gönüldaşlarında kendi hissiyatlarını paylaştıkları bir ortamda gerçekleşen bayramlaşma; paylaşmanın, kavuşmanın ve birlikteliğin imar edildiği bir ortamda gerçekleşti.