GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

İlmi Etüdler Derneği Açılış Konferansı Gerçekleştirildi

İLEM 2015-2016 eğitim dönemi açılış konferansı Halil İbrahim Düzenli tarafından yapılan Ev, Bahçe ve Bahçeli Eve Dair Mülahazalar başlıklı konferansla gerçekleştirildi.

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), her yıl eğitim programının ilk dersini bir açılış konferansıyla gerçekleştirmektedir. Bu yılki açılış konferansı da Halil İbrahim Düzenli’nin Ev, Bahçe ve Bahçeli Eve Dair Mülahazalar başlıklı konferansıyla gerçekleştirildi. Düzenli konferansta modern dünyanın kuruluşunu ev-bahçe ikilisinin birbirinden ayrılması ve yeniden birleştirilmesinin hikâyesine değindi. Konferansta bu kapsamda yitirilen bir şeyin geri çağrılması olarak düşünülebilecek, bir 19. yüzyıl sonu Batı Avrupa akımı olan “bahçe şehir (garden city)” akımı ile eşzamanlı olarak bir süreklilik içerisinde varlığını devam ettiren Osmanlı şehrinin karşılaştırılması da yapıldı.

Düzenli, sunumunda ayrıca ev, bahçeli eve dair düşüncenin mahiyeti üzerinden bugünkü şehirlerin yeniden yapılandırılma sürecinde ev ve bahçeli evlerin mahiyeti üzerinde de önemli noktalara değindi.

İLEM Açılış konferansı 2014-2015 döneminde özverili çalışmalarıyla eğitim programına katkı sunan danışmanlarına tebrik plaketlerinin takdiminin ardından son buldu.