GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

14 Mayıs 2018

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Kurumsal Ziyaretlerine Devam Ediyor

İlmi çalışmalar yapan kurumlarla ilişki geliştirmeyi önemseyen İlmi Etüdler Derneği (İLEM) kurumsal ziyaretlerine devam ediyor. 5 Ağustos’ta Mavera Vakfı’na gerçekleştirilen ziyaretin ardından İLEM Yönetim Kurulu üyeleri, 17 Ağustos’ta Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), Değerler Eğitim Merkezi (DEM) ve Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) kurumlarını ziyaret etti.

İlk olarak Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’ne (İSAM) ziyarette bulunan İLEM Yönetim Kurulu üyelerine, Başkan Raşit Küçük ve başkan yardımcılarından Tuncay Başoğlu ev sahipliği yaptı. İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder, İLEM’in yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra İSAM’ın İLEM’e sunmuş olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini sundu ve plaket takdim etti. Küçük ise İLEM’in çalışmalarını takdir ettiğini, İLEM ile birlikte işbirliği yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

İLEM kurumsal ziyaretlerin ikinci durağı Değerler Eğitim Merkezi (DEM) oldu. Ziyarete DEM müdürü Hulusi Yiğit ev sahipliği yaptı.  İLEM’in çalışmaları hakkında bilgi sunan Güder, DEM’in çalışmalarını da ilgi ile takip ettiklerini dile getirdi. Ziyaretten dolayı İLEM’e teşekkür eden ev sahibi Yiğit, ülkemizdeki malum süreçlerin dikkate alınarak ilmi çalışmaların ihtiyaçlarına vurgu yaptı.

İLEM Yönetim Kurulu üyeleri son olarak Bilim ve Sanat Vakfı’nı (BİSAV) ziyaret etti. Ziyaret esnasında BİSAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okumuş, ülkemizde gelinen süreçte ilmi akademik çalışmalar yapan kurumların işbirliğinin yaygınlaşması gerektiğini bu noktada ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.

Önümüzdeki günlerde de hem İLEM’in çalışmalarının paylaşılması adına hem de yeni iş birlikteliklerinin doğması adına İLEM’in kurumsal ziyaretleri devam edecek.