GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

22 Eyül 2021

İnsan & Toplum Seminerleri Kaldığı Yerden Devam Ediyor!

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM), uluslararası hakemli dergisi İnsan & Toplum dergisinin düzenlediği seminer dizisi dördüncü oturumu ile devam ediyor. Her ay alanında yetkin bir akademisyenin İnsan & Toplum dergisinde yayımlanan makalesini sunacağı seminer dizisinin dördüncüsü, 28 Eylül Salı saat 21.00’de İLEM TV’de ilgilileri ile buluşacak.

Seminer dizisinin dördüncü oturumunda İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Cenk Beyaz "Son Durağı Olmayan Hayatlar: Kırsal Göçmen, Geriye Göç ve Çoklu Mekân Pratiği" başlıklı makalesinin sunumunu gerçekleştirecek.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden Emre Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan seminerde, Cenk Beyaz, İnsan & Toplum dergisinin 10.Cilt 1.Sayısında yayınlanan makalesinin önemli noktalarını araştırmacılar ve ilgililerle paylaşacak.

Cenk Beyaz ülkemizin ve tüm dünyanın temel meselelerinden olan göç konusunu, göçmenin, asli-menşe olarak gördüğü mekanla ve cemaatle sürdürmeye çalıştığı aidiyet ve bağlılık duygusu çerçevesinde inceliyor. Beyaz, çalışmasında göçmenin son durağı olmayan ve rasyonel birey tercihiyle açıklanamayan geriye göç tecrübesini, Rizeli kırsal göçmenin geriye dönüş hikâyesinin realist bir metodolojik incelemesiyle ele almakta.

Cenk Beyaz’ın makalesinin tamamını okumak için İnsan & Toplum sitesini ziyaret edebilirsiniz.