GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

23 Kasım 2021

İnsan & Toplum Seminerleri 6. Oturumu ile Devam Ediyor

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM), uluslararası hakemli dergisi İnsan & Toplum’un düzenlediği seminer dizisi altıncı oturumu ile devam ediyor. Her ay alanında yetkin bir akademisyenin İnsan & Toplum dergisinde yayımlanan makalesini sunacağı seminer dizisinin altıncısı, 30 Kasım Salı saat 21.00’de İLEM TV’de ilgilileri ile buluşacak.

Seminer dizisinin altıncı oturumunda Erciyes Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Derviş Dereli doktora tez çalışmasından üretmiş olduğu "Dinî Kimliklerin Siber Uzamda Akışkanlaşması" başlıklı makalesinin sunumunu gerçekleştirecek.

Erciyes Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Metin Eken’in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan seminerde, Mustafa Derviş Dereli, İnsan & Toplum dergisinin 9.Cilt 1.Sayısında yer alan makalesinin önemli noktalarını araştırmacılar ve ilgililerle paylaşacak.

Din Sosyolojisi alanında çalışmalarıyla bilinen Mustafa Derviş Dereli, İLEM TV’de yayınlanacak olan seminerde kimliğin ve dinin dijitalleşme serüvenlerinde hangi aşamalardan geçtiği ve bireylerin online kimlikleriyle offline kimliklerinin örtüşüp örtüşmediğinin bahsedecek, bu çerçevede akışkanlaşma kavramını açıklandıktan sonra siber uzamın anonim ve anonim olmayan kullanıcılar dönemlerinde, kimliğin hangi etkileşimlere sahne olduğuna odaklanan bulgularını paylaşacak. Bu çalışmasıyla dinî kimliklerin gündelik hayat ve siber uzam geçişkenliğinde inşa edildiğini ortaya koymayı amaçlayan Dereli, akışkan kimlik görünümlerinin dinî hayata yansımalarının izdüşümlerini takip etmenin günümüz dindarlığını anlamak açısından ehemmiyet arz ettiğini öne sürdüğü makalesini tüm araştırmacılar ve ilgililer için İLEM TV youtube kanalında canlı yayında anlatacak.

 

Mustafa Derviş Dereli’nin makalesinin tamamını okumak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

 

https://insanvetoplum.org/sayilar/9-1/m0301