GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

11 Mayıs 2021

İnsan & Toplum Seminerleri Başlıyor

İlmi Etüdler Derneği (İLEM), uluslararası hakemli dergisi İnsan & Toplum’un 10. yılına özel yeni bir seminer dizisi düzenliyor. Her ay alanında yetkin bir akademisyenin araştırmasını sunacağı seminer dizisinin ilki, 17 Mayıs Pazartesi saat 21.00’de İLEM TV’de ilgilileri ile buluşacak.

İLEM tarafından 2011 yılından bu yana üç ayda bir yayımlanan; sosyal ve beşeri bilimlerde birçok yetkin makaleyi akademi dünyasına kazandıran İnsan & Toplum dergisi yeni bir seminer dizisi gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 10 yılı geride bırakan dergi, ilmi yeniden inkişaf ettirebilmek için modern bilim dünyasında insan ile toplum arasında oluşturulan kopukluğu aşmayı hedefliyor.

Seminer dizisinin ilkinde Dr. Öğr. Üyesi Öner Buçukcu "Devletler Sistemini Yeniden Düşünmek: Klasik Vestfalyan Devletten Neovestfalyan Devlete" başlıklı sunumunu gerçekleşecek.

Yunus Şahbaz’ın moderatörlüğünde yürütülecek olan etkinlikte, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Öner Buçukcu, İnsan & Toplum dergisinde aynı isimle yayınlanan makalesinin önemli noktalarını araştırmacılarla paylaşacak.

Seminerde, Birleşmiş Milletler düzenini, dekolonizasyon ve soğuk savaşı klasik vestfalyan devlet mantığı üzerinden ele alarak, soğuk savaş sonrası dönemde dünyanın neovestfalyan olarak adlandırılabilecek bir devletler düzenine doğru ilerlediği iddiasının temelleri anlatılacak.

Öner Buçukcu’nun makalesinin tamamını okumak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İLEM TV'ye ulaşmak için tıklayınız.