GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

16 Haziran 2021

İnsan & Toplum Seminerleri Devam Ediyor

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM), uluslararası hakemli dergisi İnsan & Toplum’un 10. yılına özel düzenlediği seminer dizisi ikinci oturumu ile devam ediyor.

Her ay alanında yetkin bir akademisyenin dergide yayımlanan makalesini sunacağı seminer dizisinin ikincisi, 21 Haziran Pazartesi saat 21.00’de İLEM TV’de ilgilileri ile buluşacak.

Seminer dizisinin ikinci oturumunda Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Kamuran Gökdağ "Toplum Kendini Savunur: Biyopolitikanın Covid-19 Çıkmazı, Hayatın Tekilselliği ve Toplumsal Kara Delikler" başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

Sıtkı Karadeniz’in moderatörlüğünde yürütülecek olan etkinlikte, Kamuran Gökdağ, İnsan & Toplum dergisinin 11.Cilt 2.Sayısında yayınlanan makalesinin önemli noktalarını araştırmacılar ve ilgililerle paylaşacak.

Kamuran Gökdağ, ülkemizin ve tüm dünyanın bir seneyi aşkındır mücadele ettiği Covid-19 salgınını biyopolitika teorisi bağlamında bir kez daha gündeme gelen toplumsal olan ile siyasal olan arasındaki varoluşsal gerilime odaklanarak ele alacak. Gökdağ bu gerilimi açıklamak için bugünlerde yayın olarak kullanılan biyopolitika teorisinin pandemik koşullarda tüm ilişkileri sıfırlayan bireyi kavramakta nerede ve nasıl yetersiz kaldığını göstermeye çalışacak. Covid-19 sürecinde oluşan koşulları, bu anın kendisi olarak değil, ama işaretleri, mesajları veya göstergeleri olarak yorumlamayarak sözkonusu anı da toplumsal kara delikler olarak kavramsallaştırmasına değinecek.


İlgili makaleyi okumak için:
https://www.insanvetoplum.org/sayilar/11-1/m0616