GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

11 Mayıs 2023

İnsan&Toplum’da Yeni Dönem

2011 yılından bu yana İlmi Etüdler Derneği tarafından yayımlanan İnsan & Toplum dergisinde baş editör ve editörler kurulu değişimi gerçekleşti. 10 Mayıs 2023 tarihinde yapılan toplantı ile baş editör Muhammed Hüseyin Mercan ve yeni editörler kurulu göreve başladı.

İLEM Yönetim Kurulu başkanı Taha Eğri'nin teşekkür konuşmaları ile başlayan toplantıda Mahmut Hakkı Akın 25 Aralık 2020 yılından itibaren sürdürdüğü baş editörlük görevini Muhammed Hüseyin Mercan’a devretti. Akın'a katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür edilerek hediye takdiminde bulunulurken Mercan'a ise yeni görevinde hayırlı olsun temennileri iletildi. 

Aynı zamanda yayın  kurulunda da görev değişimleri yaşandı. Yapılan devir teslim ile birlikte Abdulgani Bozkurt, Adem İnce, Ali Osman Karaoğlu, Fatih Yaman, Mahmut Hakkı Akın, Mehmet İnanç Özekmekçi, Murat Çemrek, Öner Buçukçu, Süleyman Güder, Taha Eğri, Zafer Çelik editörler kurulunda yerini aldı. Toplantıda görevini devreden editörlerin temenni ve görüşlerini paylaşmasının akabinde İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Taha Eğri, yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunarak kendilerine plaket takdim etti.

Toplantının bir diğer gündemi alanında önemli atıf indekslerince taranan uluslararası hakemli dergi İnsan & Toplum’un 13. yılında yeni bir yayın politikası ile yoluna devam etme kararı oldu. Sosyal bilimlerin hemen her alanından makale kabul eden derginin yeni dönemde sadece sosyoloji ve siyaset bilimi disiplinlerindeki çalışmaları kabul edeceği duyruldu.

Baş editör Hüseyin Mercan; bugüne kadarki emeklerle İnsan&Toplum’un çok iyi bir noktaya geldiğini vurgulayarak yeni dönemde derginin uluslararasılaşması için gayret edileceğini beyan etti. Bununla birlikte yeni yayın politikası neticesindeki alan daralması ile dergide yeni bir ivmeleşme olmasına özen gösterileceğini dile getirdi.

Yılda 4 sayı olarak yayımlanan dergi, teorik bir bütünlüğü olan, eleştirel bir bakışa sahip, analitik olarak derinlikli ve ampirik olarak güçlü makaleler, değerlendirme makaleleri ve kitap değerlendirmeleri ile alana katkı sunmaya devam edecek.

Dergiyi incelemek için tıklayınız.