GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

International Institute of Islamic Thougth’un Derneğimizi Ziyaret Etti

Akademik çalışmalar, yaygın din eğitimi faaliyetleri, iş ahlakı ve girişimcilik konularını destekleyen İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği, çalışmalarını sürdürürken Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında kurduğu gönül köprüleriyle faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Çolak, International Institute of Islamic Thougth Londra Ofisi Direktörü ve aynı zamanda Enstitü’nün Avrupa’daki yaz okulları direktörü olan Dr. Anas Al-Shaikh Ali’yi ağırladı. İLKE Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Lütfi Sunar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette kuruluşlar arasında karşılıklı temasların artırılması, İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ile gerçekleştirilebilecek ortak projeler ve özellikle yaz okulu çalışmaları konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Samimi bir havada gerçekleşen görüşme, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İslami düşünce ve eğitimin genel meselelerine odaklanan bir sivil toplum kuruluşu olan International Institute of Islamic Thought (Uluslararası İslami Düşünce Enstitüsü) 1981’de Amerika Birleşik Devletleri’nde kuruldu. Dünya çapında birçok kuruluş ile işbirliği gerçekleştiren Enstitü, bir düşünce kuruluşu olarak İslami eğitim, ilim ve kültüre katkı sunmayı hedefleyen bir kuruluştur.