GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

24 Nisan 2018

İslam İktisadı Atölyesi Başlıyor

Farklı yönleri ile piyasa ve ilgili kurumlarının İslam İktisadı ile ilişkisinin ele alınacağı atölye çalışması 5-6 Nisan tarihleri arasında Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşecek.

İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği, İlmi Etüdler Derneği (İLEM)ve Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD),İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 5-6 Nisan 2014 tarihinde “İslam İktisadı Atölyesi II: İslam İktisadı ve Piyasa” başlığı altında uluslararası bir atölye düzenleniyor.

Geçtiğimiz sene “Temel Kavramlar ve Fikirler” başlığıyla gerçekleştirilen atölyede bu yıl, Türkiye’den ve yurtdışından İslam İktisadı alanında çalışmalarda bulunan ilim adamları “İslam İktisadı ve Piyasa” başlığı altında sunumlar gerçekleştirecekler.

Uluslararası katılımla gerçekleşecek olan atölyede, farklı yönleri ile piyasa ve ilgili kurumlarının İslam İktisadı ile ilişkisi ele alınacak. Bu bağlamda, atölyede 5 oturumda toplam 10 bildiri sunulacak. Ayrıca, her bir bildiri için belirlenen bir müzakereci tarafından değerlendirmeler alınacak.Toplantının daha verimli sonuçlar doğurması amacıyla sunum yapacak katılımcılar ile birlikte dinleyicilerinde katkı sağlaması bekleniyor. Bu sebeple, sınırlı sayıda ilgilinin toplantıya katılımı sağlanacak.

Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Konferans salonunda gerçekleşecek olan atölyeye 2 Nisan Çarşambaya kadar web sitesi üzerinden kayıt yaptırarak dinleyici olarak katılmak mümkün.

Kayıt işlemlerine, iletişim bilgilerine ve program hakkında detaylı bilgiye http://www.islamiceconomy.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.