GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

IV. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bildiriler Kitabı Çıktı!

14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Dumlupınar Üniversitesi İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) işbirliğiyle Kütahya’da gerçekleştirilen IV. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi'nde Türkiye'nin farklı üniversitelerinden genç akademisyenler biraraya gelerek sosyal bilimler alanında 2 gün boyunca 32 oturumda sunumlarını gerçekleştirdi.

Kongrede sunulan tebliğlerin kongre mekânıyla sınırlı kalmaması idealinden hareketle hazırlanan IV. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bildiriler Kitabı, 112 bildiri metnini kongre sonrasında hakemlik ve editörlük süreçlerinden geçirerek 5 cilt halinde birarada sunan kapsamlı bir derlemedir. Sosyoloji, Şehircilik ve Mimari, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat, Edebiyat, Tarih, İlahiyat, Felsefe, Eğitim Bilimleri, İletişim ve Sosyal Politika disiplinleri altında derlenen metinlere online olarak buradanulaşabilirsiniz.

Kongre sonuçlarının yer aldığı bu çalışmanın akademik camiaya özgün katkılar sunmasını, lisans ve lisansüstü çalışmalarına kaynak teşkil etmesini temenni ediyoruz.

V. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi için başvurular sürüyor. Bildiri özeti son gönderim tarihi 15 Aralık 2015 olarak belirlenen kongre için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.