GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

25 Nisan 2018

“IV. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi” Dumlupınar Üniversitesi’nde Düzenlenecek

Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin “Edebiyat ve İlim” başlıklı açılış konferansı ile başlayacak olan IV. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi 14-17 Mayıs tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde düzenleniyor.

Lisansüstü çalışmalar yapan araştırmacıların, ortak dil ve yöntem geliştirmelerine imkân ve zemin sağlamayı hedefleyen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), ayrıca Türkiye’de yaşanan özgün akademik üretim sorununu aşmaya yönelik kuşatıcı yaklaşımları teşvik etmek amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede, genç akademi mensupları arasında çalışma alanlarını kapsayan çok yönlü bir iletişim ve tecrübe aktarımı imkânı oluşturan kongre, Türkiye’deki lisansüstü çalışmaların niteliğinin arttırılması yönünde ortaya konan çabalara katkı sunmaktadır.

14-17 Mayıs tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan kongre Kütahya Yeni Kültür ve Ticaret Merkezinde 14 Mayıs Perşembe günü 15:00’te Prof. Dr. Bilal Kemikli tarafından gerçekleştirilecek olan “Edebiyat ve İlim” başlıklı açılış konferansı ile başlayacak.

Bu yıl Kütahya’da gerçekleştirilecek IV. TLÇK’da Coğrafya, Edebiyat, Eğitim, Felsefe, İktisat, İlahiyat, İletişim, Mimarlık & Şehircilik, Sanat, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Tarih ve Uluslararası İlişkiler alanlarında oluşturulan alt konu başlıklarında akademisyenler tarafından otuz iki oturumda 133 bildiri sunulacak.

Ayrıca kongrenin diğer bir hedefi de kongrenin düzenlendiği şehrin kültürel ve tarihi mirası ile kongre katılımcılarını buluşturarak kültürel zenginliğe katkı sunmaktır. Bu bağlamda kongre katılımcılarıyla Domaniç gezisi gerçekleştirilecektir.

İlmi Etüdler Derneği, Dumlupınar Üniversitesi ve DPÜ İslam Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile düzenlenen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK), TÜBİTAK, Atatürk Kültür Merkezi ve Kütahya Belediyesi tarafından desteklenmektedir.

AÇILIŞ PROGRAMI
14 Mayıs 2015 Perşembe
14:00-15:00 - Açılış Konuşmaları
Yrd. Doç. Dr. Rifat Türkel, DPÜ İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar, İlmi Etüdler Derneği Başkanı
Prof. Dr. Turan Karataş, Atatürk Kültür Merkezi Başkanı
Prof. Dr. Remzi Gören, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü
Kamil Saraçoğlu, Kütahya Belediye Başkanı
Şerif Yılmaz, Kütahya Valisi (Teşrifleri Halinde)
Prof. Dr. Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı (Teşrifleri Halinde)

15:00-15:45 - Açılış Konferansı
Edebiyat ve İlim - Prof. Dr. Bilal Kemikli
16:00-17:00 - Musiki Dinletisi
Açılış Programı Yeri: Kütahya Yeni Kültür ve Ticaret Merkezi