GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

24 Nisan 2018

'Konu Bizi Heyecanlandırıyor'

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan yaptığı konuşmada İslam İktisadı Atölyesi ile gerçekleşecek olan çalışmaların kendilerini heyecanlandırdıklarını söyledi.

İktisadi alanda yapılan çalışmalarda eksik kalan yönleri tamamlama gayesi içinde olduklarını belirten Alkan, İslam İktisadı Atölyesi ile önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Alkan iktisadi çalışmaların başladığı 1970'li yıllardan bu gün içinde bulunduğumuz zamanı ön görmenin neredeyse imkânsız olduğunu dile getirerek, Müslümanların ekonomi alanında önemli bir yol kat ettiğine dikkat çekti.

Müslüman coğrafyada yaşanan gelişmelere ayrı ayrı dikkat çeken Alkan konuşmasında, Müslümanların ekonomik gücünün de zaman içerisinde arttığını belirtti.

Tarih içerisinde kutuplaşmaların ve ekonomik krizlerin meydana geldiğine değinen Şükrü Alkan, seküler ekonominin birçok defa aynı sıkıntılı süreçleri yaşıyor olmasının sistem içerisindeki hatalardan kaynaklandığına değindi.

Batı ekonomik anlayışının içine girdiği kısır sürecin irdelendiği atölye çalışması ile ilgili olarak Alkan ayrıca, dünya genelinde iktisadi alanda yapılan çalışmalarda insanların bazen ahlaki değerleri göz ardı ettiklerini belirtti.

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan, İslam İktisadı Atölyesi ile bu alandaki önemli bir boşluğu doldurmayı amaçladıklarını belirterek, benzer çalışmalardaki eksikleri gidermeyi hedeflediklerini belirterek sözlerini sonlandırdı.