GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

14 Mayıs 2018

Kültür ve Medeniyet Gezileri Kapsamında İznik'teydik.

Gezi, kademe programına devam eden öğrenciler, danışmanlar ve mütevelli heyetinden üyeler ile birlikte toplamda 105 kişinin katıldığı gezi, 20 Kasım Pazar günü gerçekleştirildi.

Şehrin tarihi ve kültürel mekânları tecrübeli rehberler eşliğinde gezilirken, İstanbul Kapısından girip Ayasofya Caminde başlanan gezide; Murat Hamamı, Çini Fırınları, Süleyman Paşa Medresesi ve Hacı Özbek Camisi gezilip Yeşil Camide öğle namazının ihyasından sonra, Halil Hayrettin Paşa’nın türbesi ve Anadolu’nun manevi olarak inşasında önemli bir yeri olan Sarı Saltuk Hazretlerinin türbesi ziyaret edildi. Daha sonra Abdulvahap Tepesinden şehir manzarası seyredildi. İznik gölünün kenarında çaylar içildikten sonra İstanbul’a dönüldü.

Katılımcılar gezi ile birlikte ilkçağlardan beri yerleşim yerlerinin olduğu ve Osmanlı Devletinin beylikten devlete geçişinde önemli bir yeri olan şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını görme imkanı elde ederken gezinin, katılımcıların aralarındaki uhuvvet bağının artmasına vesile olması temenni edildi.