GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

18 Temmuz 2021

Mutlu Çocuklar Mutlu Yetişkinler mi Oluyor?

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM), uluslararası hakemli dergisi İnsan & Toplum’un 10. yılına özel düzenlediği seminer dizisi üçüncü oturumu ile devam ediyor. Her ay alanında yetkin bir akademisyenin İnsan & Toplum dergisinde yayımlanan makalesini sunduğu seminer dizisinin üçüncüsü 27 Temmuz Salı günü, saat 21.00’de İLEM TV’de ilgilileri ile buluşacak.

Seminer dizisinin üçüncü oturumunda Üsküdar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tayfun Doğan "Mutlu Çocuklar Mutlu Yetişkinler mi Oluyor?" başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.

Mahmut Hakkı Akın’ın müzakereciliğinde yapılacak olan seminerde, Tayfun Doğan, İnsan & Toplum dergisinin 11. Cilt 2. Sayısında yayınlanan makalesinin önemli noktalarını araştırmacılar ve ilgililerle paylaşacak.

Tayfun Doğan ve Psikoterapist Fatma Tuba Aydın’ın birlikte yürüttüğü çalışmanın sonucu olan “Mutlu Çocuklar Mutlu yetişkinler mi Oluyor” başlıklı makale, olumlu çocukluk yaşantıları ve mutluluk arasındaki ilişkiyi ele almakta. 488’i kadın 207’si erkek toplam 695 kişi ile yapılan görüşmelerden elde edilen verileri değerlendiren yazarlar olumlu çocukluk yaşantılarının mutluluğu pozitif yönde anlamlı bir şekilde etkileyip etkilemediği sorusuna cevap aramakta. 27 Temmuz Salı günü İLEM TV Youtube kanalında canlı yayınlanacak olan seminerde Tayfun Doğan izleyicilere bu sorunun yanıtını somut veriler ışığında sunacak.

Seminerden önce Tayfun Doğan ve Fatma Tuba Aydın’ın makalesinin tamamını okumak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://insanvetoplum.org/sayilar/11-1/m0437