GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

02 Şubat 2024

Nazariyat Dergisi, yayın hayatına İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim Tarihi Enstitüsü’nde devam ediyor!

2016 yılından bugüne kadar İlmi Etüdler Derneği (İLEM) bünyesinde yayınlanan Nazariyat İslam Felsefe ve Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi’nin tüm yayın hakları 2023 yılında kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim Tarihi Enstitüsü’ne devredildi.

Yayın hayatına 2014 yılında başlayan ve 2016 yılından bu yana altı ayda bir Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan Nazariyat Dergisi yedi yıl boyunca İLEM bünyesinde çıktı. Nazariyat Dergisi (İngilizce versiyonu: Nazariyat Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences), genel olarak İslam düşünce tarihindeki nazarî geleneklerin, özel olarak da klasik sonrası döneme ait bilimsel birikimin keşfi, incelenmesi ve yeniden yorumlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. İslam felsefesi, kelâm, nazarî tasavvuf ve bilim tarihi alanlarında özgün araştırma ürünleri, metin neşirleri ve kitap değerlendirmelerine yer vermektedir. İLEM bünyesinde derginin İngilizce olan versiyonlarıyla birlikte 30’dan fazla sayısı yayımlandı. Felsefe ve bilim tarihi alanına özgün akademik bir katkı sunuldu. İLEM olarak yayınların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm editörlere, hakemlere ve yazarlara şükranlarımızı memnuniyetle ifade ederiz.

Bilim tarihi alanında özgün ve yetkin çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulan Bilim Tarihi Enstitüsü’ne katkı sunmak maksadıyla derginin tüm yayın haklarını bedelsiz olarak devredilmiştir. Bundan sonraki yayın hayatında Nazariyat Dergisi’ne muvaffakiyetler dileriz.