GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

BAĞIŞ E-BÜLTEN

02 Haziran 2021

Nazariyat Konuşmalarında Yeni Müzakereler


Pandemi sebebiyle ara verilen Nazariyat Konuşmaları kaldığı yerden devam ediyor.

Nazariyat Dergisi’nde yayınlanan makalelerin müzakere edilmesi amacıyla düzenlenen Nazariyat Konuşmalarının üçüncü programında, Mustakim Arıcı’nın kaleme aldığı ve derginin 7 cilt 1. sayısında yayınlanan makalesine dair müzakere ile yeniden başlıyor. “Salgın Tarihini Veba Risalelerinden Okumak” başlığıyla ve İhsan Fazlıoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek program 8 Haziran 2021 Salı günü İLEM TV Youtube kanalı üzerinden ilgilileri ile buluşmaya hazırlanıyor

Daha önce İbrahim Halil Üçer ve Ömer Türker’in makalelerinin konu edildiği seri, şimdi Mustakim Arıcı’nın “İslâm Coğrafyasında Salgınlar Tarihinin Sessiz Kaynakları: Taun/Veba Risaleleri Literatürü” başlıklı makalesi üzerinden yürütülecek programla sürecek.

Nazariyat İslam Felsefe ve Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi, 2014 yılında itibaren altı ayda bir Türkçe ve İngilizce olarak İLEM tarafından yayınlanıyor. Nazariyat Konuşmaları okuyucuların, dergide yer alan makalelerin makale yazarı ve moderatör eşliğinde müzakere edilmesine imkan tanıyor.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.